Svensk kage redder liv i Afrika - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Svensk kage redder liv i Afrika

Hvordan kan svenske eldrevne letvægtsmotorcykler hjælpe med at bekæmpe krybskytter? Det kan du finde ud af i historien herunder.
Nicolaus Johansen
17/02-2021 kl. 06:00

Det lidt finurlige navn, Cake Kalk AP, dækker over en letvægtsmotorcykel, der skal bidrage til bekæmpelsen af krybskytter på det afrikanske kontinent. Letvægtsmaskinen er skabt i et samarbejde mellem svenske Cake, Southern African Wildlife College og amerikanske Goal Zero.

Ideen med Cake Kalk AP
Som du ganske sikkert er bekendt med, er det afrikanske kontinent beboet af et mangfoldigt og rigt dyreliv – noget, som MagaCin oplevede på nærmeste hold, da vi blev kastet for løverne tilbage i 2019.

Desværre er mange dyr truet af krybskytter, som ulovligt jæger dyrene, og for at få skovlen under krybskytterne, har mange lande særlige enheder, der skal bekæmpe den ulovlige jagt.

Mange af disse enheder foretrækker motorcykler som transportform, da det er nemmere at komme rundt på to hjul end fire i skove, på sletter og i bjergrige egne.

“Loud pipes save lives” siger et ordsprog, men selvom de typiske maskiner, der bliver brugt i antikrybskyttetjeneste ikke er forsynet med bulderpotter, giver de trods alt så meget lyd fra sig, at krybskytterne er over alle bjerge, når lovens lange arm når frem.

Cake Kalk AP løser dette problem, da den drives frem på strøm og dermed er så godt som lydløs. Den tyste kørsel betyder, at krybskytterne ikke opdager motorcyklerne, førend det er for sent.

Ud over den åbenlyse fordel ved at kunne snige sig ind på nogle lyssky typer, uden at de opdager det, er der en række andre fordele ved en elektrisk maskine i den afrikanske ødemark.

Det samlede årlige brændstofforbrug for ti parkbetjente og deres maskiner udgør 22.000 liter, hvis brændstoffet skal køres ud med lastbil. Skal det flyves ud, stiger forbruget yderligere.

Batteristation med solceller
To view the full article you must subscribe or buy access to this article
 • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
 • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
 • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
 • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
... og se resten af artiklen

(Mere end 12.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

Opsig når som helst
1 måned
DKK 29
 •  Normalpris
 • Fuld adgang
 •  Fordele
 • ✔ Færre reklamer
Opsig når som helst
3 måneder
DKK 69
 • Spar 20%
 • Fuld adgang
Opsig når som helst
6 måneder
DKK 119
 • Spar 30%
 • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard
Giver børn en ny start