Jordskælvet i Japan - Jordskælv rammer motorcyklerne
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Jordskælv rammer motorcyklerne

Jordskælvet i Japan rammer MC-producenterne
Tommy Rønn
13/03-2011 kl. 15:45

Det voldsomme japanske jordskælv rammer den japanske motorcykelindustri. Infastruktur og havne skal nu bruge tid, før alt igen er normaliseret. Tiden der skal bruges er også afhængig af antal efterskælv, og styrken på disse.

Om det kommer til at betyder prisstigninger på japanske modeller, er endnu for tideligt at spå om, men der er en risiko for stigninger.

Hårdest ramt er Hondas nordligste placerede afdeling. Deres Tochigi R&D afdeling. De rapporterer om 1 død og 30 kvæstede. Også bygningerne meldes skadede.

De sidste par dage har vi brugt i selskab med Honda i det sydspanske, og de var var naturligvis nervøse og bekymrede for familie og bekendte i hjemlandet. Jordskælvet er en forfærdentlig katastrofe for motorcykellandet Japan.

Del med en ven

0 personer snakker om “Jordskælv rammer motorcyklerne

 1. Jeg har MEGET svært ved at se hvordan situationen kan komme til at betyde prisstigninger på japanske modeller..?

  Det der først og fremmest betyder noget i den sammenhæng er forholdet mellem yen og euro, og jeg har svært ved at se hvordan en krise i japan kan styrke yen'en???

  – hvis det overhovedet kommer til at påvirke priserne på japanske vare i Europa, vil det efter al sandsynlighed sænke dem.

 2. Hvis Japanerne ikke kan udskippe maskiner de næste 2-3 måneder, grundet egne interne problemer, må man vel formode der bliver MC mangel her i Europa gennem de travle forårsmåneder hvor MC sælger bedst. Altså bliver der måske rift om dem der allerede er leveret, til den dyre Yen pris. En sådan situation sænker vel næppe priserne?

 3. De mc'er der skal sælges her i landet er allerede bestilt og er her sikkert allerede, er også er de på vej.

  Det tar' altså er par måneder at få dem sejlet hertil.

  Men måske til næste år, eller hvis lagerne tømmes.

 4. Hvis f. eks. HONDA får leveringsvanskelighederi form af forsinkelser m.m., så vil det just ikke være ensbetydende med prisforhøjelser, tværtom. Man kan ikke først melde ud med diverse forsinkelser, og så i samme åndedrag forlange mere for varen!? Med ustabile / ødelagte indenlandske transportveje, havne og lufthavne m.m., så vil det nok påvirke alle de japanske mc fabrikanter.

 5. Det er virkelig tragisk hvad vores japanske venner gennemgår i denne tid, og naturligvis påvirker det også MC-fabrikanterne, når infrastrukturen i store dele af landet er i smadder, eller hvis deres faciliteter og personale har lidt skade. Som andre har nævnt, har jeg dog også svært ved at forestille mig, at eventuelle leveranceproblemer vil medføre prisstigninger, og i så fald bliver det meget kortvarigt. På sigt bliver maskinerne sandsynligvis billigere igen pga. lavere yen og muligvis en ny økonomisk afmatning, som kan risikere at vende den salgfremgang og spirende optimisme som MC-branchen (og økonomien generelt) har oplevet på det seneste.

 6. Der vil efter al sandsynlighed blive problemer med leverancerne for nogle mærker det næste halve år- Til gengæld kan det forventes at den japanske valuta vil falde drastisk i kurs, hvilket på sigt vil betyde billigere japanske mc-er i måske et par år.

Skriv et svar

Giver børn en ny start