Italiensk modehjelm - med indbygget køling
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Italiensk modehjelm – med indbygget køling

Skjult ventilator i Aero-hjelmen fra Momodesign starter når du stopper
Mathias B. Høj
21/11-2018 kl. 11:56

De point du kunne have vundet i cool-look konkurrencen med din overlækre hjelm, fordamper når du tager hjelmen af og sveden fosser fra dit overophedede hoved. Hvis du altså går op i den slags café-relaterede problemstillinger. Men lad os for tankeeksperimentets skyld antage, at du gør. For Italienske Momodesign har udviklet en hjelm af de mere fancy – med indbygget køling. Aero hedder den meget passende.

En ventilator forrest ved hjelmens topventil sørger for at holde et konstant luftflow omkring hovedet ved lave hastigheder og stilstand. Den varme luft udstødes gennem to ventiler bagtil. Tornado Ventilation System, hedder det og må derfor forventes at have en vis virkningsgrad. Ved højere hastigheder, slår systemet automatisk fra, ved hjælp af GPS-målinger af hastigheden. Ventilatorens bidrager med ca. 16 dB ekstra støj for føreren.

Men intet moderne produkt uden en app og ligeledes med Aero. En app bruges til at justere Aero-hjelmens indstillinger – eller du kan manuelt tænde eller slukke den.

Hjelmen har et 3,7V Litiumbatteri, som kan oplades på en time. Der er ikke meget information om driftstid, vægt eller hjelmens sikkerhed.

Momodesign holder sig ikke til hjelme – de sælger også fancy briller, beklædning, cykler, ure og tasker. Med andre ord en meget bred linje af produkter. Da man ikke kan være ekspert på alle områder – og hjelmsikkerhed kræver en stor del ekspertise – er den slags normalt ikke så befordrende for tiltroen til, at hjelmen nu også er sikker nok. Men Momodesign har udviklet hjelmen i samarbejde med eksterne parter. Og Momodesign har også været involveret i mange projekter med Italienske tohjulsproducenter (Ducati og Piaggio), så der må antages en vis viden om området.

Aero-hjelmen kommer til at få konkurrence. MagaCin skrev for nylig om ACH 1 hjelmen med indbygget air condition, som var udviklet af en (lettere selvhøjtidelig) ekspert i køling. Modsat Aero er den ikke ECE godkendt endnu. Den kan du se mere om her.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start