15.000 små legetøjsstumper bliver til en vaskeægte sidevognskaret
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Isle of Man på legetøjsmotorcykel

Som en lille trøst for det aflyste Isle of Man, kan vi nyde James May´s skøre indfald
Mikkel Skotte Sølvkjær
18/05-2020 kl. 05:00

Har du nogensinde overvejet at bygge en fuldt funktionel motorcykel udelukkende bestående af legetøjsdele – nej vel, men det har den tidligere top gear vært og humoristiske tekniknørd James May altså gjort.  

Byggeprojektet er ledet af ingenøren Simeon Oakley, der udelukkende ved hjælp af materialer fra legetøjsserien Meccano, skal fremstille en fuldt funktionsdygtig motorcykel, der kan gennemføre en hel omgang af den legendariske TT strækning på Isle of Man.
Og som om det ikke er nok at bygge en legetøjsmodel i størrelse 1:1, så beslutter den skøre britiske motortosse May sig for, at tilføje en sidevogn på projektet – det er både galt og pænt sjovt at følge med i.

Vi må desværre se langt efter den ægte vare af Isle of Man TT i år; løbene ville begynde at løbe over skærmen om ca. 2 uger, hvis ikke det var for den massive Corona-krise – det er brand ærgerligt, men heldigvis blev indkøbte billetter refunderet.

Selvom nedenstående video af den skøre brite og hans legetøj er fra 2013, er det alligevel værd at se tilbage på – om ikke andet som en lille underholdende trøst for aflysningen.
Det er vildt fascinerende at se kreativiteten bag fremstillingen af den spøjse motorcykel, og endnu mere når den bliver kørt igennem gader og landskaber fra den lille ø i det Irske hav. Tempoet er dog ikke imponerende, men taget konstruktionen i betragtning, er der alligevel lidt vildt, at topfarten ender på 40km/t.

Artiklen fortsætter under billedet

En Ducati model der er mere overkommelig at samle derhjemme

Er du ikke helt med på, hvad Meccano er for en størrelse, så er det kort fortalt et konstruktionslegetøj opfundet i 1901 af den stolte Liverpoolborger Frank Hornby.

Det består primært af små stænger, skiver, plader, skruer og bolte i forskellige udformninger, men fælles for det hele er, at det er lavet i metal. 

Tanken bag legetøjet er, at børn og barnlige sjæle kan kreere små modeller af ellers større mekaniske aggregater – herunder også motorcykler.
Det har dog aldrig været meningen, at nogen skulle lave en model, der kan bære to voksne personer, og så samtidig køre en distance på 60,72 km. Bæreevnen i de enkelte dele er simpelthen elendig, og der skal da også en del fiksfakserier til før maskinen virker.

Lav dig en god kopkaffe, læn dig tilbage og nyd ellers den tørre britiske humor og de dejlige billeder fra Isle of Man 2013.

Bonusinfo: James May Meccano motorcyklen består af 15.000 små dele. Siden byggeprocessen og løbets afvikling, er modellen gennem flere år blevet fremvist på flere engelske motorcykeludstillinger.  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start