Indisk lov om styrthjelm - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Indisk lov om styrthjelm

Ny mc fordrer ny styrthjelm
CO
08/07-2010 kl. 09:43

En besynderlig historie fra den virkelige verden.

Den indiske højesteret har pålagt forhandlerne at sælge kunderne en godkendt styrthjelm sammen med hver ny solgt motorcykel.

Inderne skal fremover købe sig en ny styrthjelm, hver gang de køber en ny scooter eller motorcykel. Det spiller ingen rolle om køberne allerede er lykkelige indehavere af en eller flere styrthjelme.

Den indiske højesteret vurderer at dem som har råd til en ny motorcykel, selvfølgelig også har råd til en ny hjelm.

Det er forståeligt at de indiske myndigheder slår et slag for sikkerheden, men en besynderlig løsning at tvinge kunderne til at købe en hjelm forhandleren lagerfører, uanset pasform og mærke.

Dernæst er der spørgsmålet om hvilken indflydelse den nye lov har på passagerernes sikkerhed.

Endnu et eksempel på en lov som ikke virker helt gennemtænkt. 

Del med en ven

0 personer snakker om “Indisk lov om styrthjelm

 1. Tjae, det er i Indien! Al sammenligning med den virkelige verden unødvendig!

 2. Hmm… Jo jo. Love er ikke altid noget der virker.

  Hvor jeg bor (thailand) er det lov at koere med hjelm (man skal dog ikke koebe nogen ved koeb af cykel), men ingen goer det stort set. Bliver man stoppet koster det 200 baht(30 kr) og man har saa en uge til at betale i.

  Det forrygte kommer saa nu…. MAN KAN KOERE VIDERE EFTER BOEDEN ER UDSKREVET – og man kan fremvise den hvis man skulle blive stoppet igen inden for den uge der er givet som betalingsfrist. Hvilket saa betyder man ikke bliver bon'et igen!

  Man bliver altsa hverken frataget sit koerekort eller andet fixt, saa man ikke kan koere videre. Saa loven er saa godt som ikke effektiv. Ihvertfald ikke for sikkerheden.

  Det eneste den goer er at fylde politiets kasse op med lidt ekstra til julefrokosten….

  Det sjove er at man kan koere saa mange man vil (uden hjelm) paa en kvaern,- det er KUN foeren der bliver udskrevet boede til.

  Endnu en ikke helt gennemtaenkt lov, som gavner de forkerte.

  Lad os se hvad de faar ud af den nye lovgivning i Indien…. Gennemtaenkt er den jo nok for nogen, da det bestemt er noget der giver penge i kassen. Hvor gaar de penge saa hen,- det er jo lige det… Dette er ikke et slag for sikkerheden, men derimod et slag for noget helt andet!!!

Skriv et svar

Giver børn en ny start