Hvorfor deler Kawasaki GPZ 900R video?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hvorfor deler Kawasaki GPZ 900R video?

Har producenten en retroinspireret GPZ 900R baseret på Kawasaki Z 900RS i støbeskeen?
CO
25/12-2019 kl. 10:30

For ganske kort tid siden delte Kawasaki videoen længere nede i artiklen på youtube. Videoen der er en historisk gennemgang af Kawasaki GPZ 900R, som blev produceret i perioden 1984-1996, giver udover et nostalgisk tilbageblik umiddelbart ikke ret meget mening. 

Det er da et meget hyggeligt gensyn med Kawasaki's allerførste Ninja, der i sin tid imponerede ikke mindst med sin vandkølede firecylindrede 115hk stærke 903cc motor, skarpe udseende og en opgivet tophastighed på mere end 240 km/t, men også med tidlige sejre på Isle of Man.

Tidens skarpeste model med en opgivet tør-vægt på 228kg – og en køreklar vægt på omkring 257kg – fik dengang os alle til at spærre øjnene op, og det var med slet skjult misundelse, jeg første gang entrede sædet på det eksemplar en af rødderne dengang købte.

Misundelse er en grim ting, men for en ung motorcyklist, var Kawasaki GPZ 900R den ultimative motorcykel og en nær uopnåelig drøm.  

Videoen herunder skal nok vække tilsvarende minder hos mange andre “erfarne” motorcyklister, men hvorfor deler Kawasaki en video med præcis denne model nu?

Har Kawasaki GPZ 900R ikke brændt sig fast i hukommelsen fra dit første personlige møde med modellen, så kender de fleste i det mindste modellen fra Hollywood klassikeren Top Gun, hvor Tom Cruise optræder i hovedrollen som den iltre jagerpilot Maverick.

Alle ved selvfølgelig at Maverick kører Kawasaki GPZ 900R i filmen.

Men den nyligt frigivne video med Kawasaki GPZ 900R burde ikke være et mediestunt for den kommende Top Gun 2, der blev annonceret allerede i 2018.

For allerede dengang fandt vi ud af at Tom Cruise kører Kawasaki H2 i efterfølgeren, hvilket vi fik bekræftet i traileren du kunne se her på siden i Juli måned i år

Så det virker lidt mystisk, at Kawasaki Heavy Industries lidt ud af det blå pludselig henleder opmærksomheden på GPZ 900R.

Er det bare et hyggeligt sentimentalt indslag fra Kawasaki, er det fordi producenten har en retro GPZ900R baseret på Kawasaki Z900 RS i støbeskeen, eller skyldes det noget helt tredje??

Dit bud er lige så godt som vores… lad gætterierne begynde.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start