Hubert Auriol er død - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hubert Auriol er død

Han vandt Paris-Dakar både på MC og i bil
Steffen Olesen
10/01-2021 kl. 23:51

Sorg ramte både familien, venner og arrangør samt deltagere i det igangværende Dakar Rally, da den 68-årige Paris-Dakar legende Hubert Auriol som var diagnosticeret med hjerte-kar sygdom og ydermere var COVID-19 smittet i dag gik bort.
Det fremgår både af Dakar Rally’s hjemmeside samt medier verden over.
Se mindevideoen for en af motorsportens helt store navne nedenunder.

Det er slet ikke usandsynligt, at navnet Hubert Auriol klinger bekendt for motorsportsinteresserede, og i særdeleshed for dem der regner sig blandt Dakar Rally’s massive tilhængerskare.

Vandt to gange på MC
Paris-Dakar rally’et som det oprindeligt hed løb af stablen første gang i 1979, og Hubert Auriol deltog både i dette og de 8 efterfølgende løb på motorcykel.
Den franske kører som blev født i Addis Abeba – Etiopien d. 7 Juni 1952 vandt løbet i både 1981 og 1983 på en BMW R 80 GS, men brækkede begge ankler efter et styrt i løbet i 1987.

Vandt også Paris-Dakar i bil
Den alvorlige ulykke fik imidlertid ikke Auriol til at kaste håndklædet i ringen, og allerede i 1988 stillede franskmanden igen op til løbet, men denne gang i bil.
Det skulle senere vise sig, at Hubert Auriol ikke var helt ueffen bag et rat. Det blev der nemlig sat en fed streg under, da racerkøreren i 1992 vandt løbet i sin Citroën ZX Rallye Raid.
Dermed blev franskmanden den første kører til at vinde Paris-Dakar løbet både på motorcykel og i bil.

Blev direktør for Paris-Dakar
Efter Auriol lagde kørehandskerne på hylden som aktiv kører i Paris-Dakar, sluttede han i 1994 op bag arrangøren ASOAmaury Sport Organisation og stod med titlen som løbsdirektør da startskuddet lød til 1995 udgaven af løbet.
Hubert Auriol var frontfigur for det traditionsrige løb indtil 2004, hvor han blev afløst af Patrick Zaniroli, der også er tidligere Paris-Dakar deltager.
Det medførte imidlertid ikke enden på karrieren i motorsport for Hubert Auriol, der i 2008 grundlagde Africa Eco Race.

Vores dybeste medfølelse og kondolencer til Hubert Auriol’s familie og nærmeste.
Motorsporten er i dag blevet en stor personlighed fattigere.
Æret være Hubert Auriol’s minde.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start