Honda fejrer 100 millioner producerede Super Cub's
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Honda-klassiker runder 100 millioner milepæl

Super Cub serien bygger på en succesfuld formula
Mathias B. Høj
20/10-2017 kl. 08:25

Der var fest ved samlebåndet i går, da antallet af producerede Honda Super Cubs nåede de magiske 100 millioner. Vi tager den lige igen: 100 millioner! Eller et antal svarende til, at hver dansker skulle have 17,4 motorcykler af slagsen.

Motorcyklen ses ikke ofte på vore breddegrader, men er en storsællert i bl.a. Sydøstasien, hvor kombinationen af god benzinøkonomi, simpel og nem teknik og en lav indkøbspris har givet gode salgstal.

Første generation af den ikoniske motorcykel, Super Cub C100, rullede af samlebåndet i 1958 på Yamato fabrikken i Tokyo. Modsat mange af dens daværende konkurrenter var det en firetaktsmotor og den havde derfor en konkurrencedygtig brændstoføkonomi. Men også centrifugalkoblingen gav ekstra brugervenlighed, så hånden ikke skulle bruges ved til-og frakobling. Et par skærme, der beskyttede chaufførens ben mod vind og vejr var også et hit. Konceptet var så succesfuldt, at konkurrenter byggede motorcykler i meget lignende dimensioner – og stadig gør det.

Salget gik fremad og i dag produceres Honda Super Cub serierne på 16 fabrikker i 15 lande. Motorcyklerne kan købes i 160 lande.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start