Her er den: Ducatis vilde V4 Streetfighter
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her er den: Ducatis vilde V4 Streetfighter

208 hk til 178 kg! Medmindre du da vil købe dig til mere effekt? Ducati V4 Streetfighter har winglets for at holde sig på jorden. Og det får den brug for!
Mathias B. Høj
23/10-2019 kl. 14:17

Ducatis Streetfighter V4 har trods manglende officiel præsentation ikke manglet tid i rampelyset, med de talrige teasers og slet skjulte testkørsler. Men nu er den officielt præsenteret af Ducati, og specifikationerne ser imponerende ud. Faktisk fuldstændig sindsyge, for nu at være helt ærlig. Med sin 1103 cc Desmodici Stradale 90 graders V4 motor bliver ydelsen på 208 hk – til en tørvægt på 180 kg (178 kg for en S-version). Køreklar bliver vægten på 201 kg, og med et moment på 123 Nm skulle der være effekt til at give baghjul til stort set alt. Men er det ikke nok, fås et udstødningssæt fra Akrapovic, som løfter effekten til 220 hk og reducerer vægten med seks kg. Set i den henseende virker det slet ikke så tosset at udstyre maskinen med Winglets, som det ofte ses med heftige racere. 

Signaturlyset i LED peger både i retning af ophavet, den kåbeklædte Panigale, men er samtidig også helt sin egen, med den specifikke V-form. 

Streetfighteren har quickshift op og ned, mens Ducati lover god ergonomi og komfort med et nyudviklet sæde. Og selvom der ikke er meget til at tage vindmodstanden, har Ducati udregnet downforcen for de nye Biplane Wings (eller Winglets) til at være hele 28 kg ved 270 km/t. En rimelig høj hastighed for en naked bike.

Rækker økonomien, fås Streetfighter V4 også i en S-version, som bl.a. giver fuldt elektronisk justerbar Öhlins affjedring og Marchesini hjul.

Sikkerhed og elektronik i topklasse hjælper til at beskytte chaufføren af den hidsige maskine. En seks-akset IMU registrerer maskinens vinkel og hastigheder og tilpasser bl.a. nedbremsning, acceleration og traction control derefter.

En oplagt konkurrent til V4 Streetfighter bliver helt sikkert den også nyligt præsenterede Kawasaki Z H2 med kompressor. Den har dog “kun” 200 hk.

MagaCin præsenterer i de kommende dage de andre nyheder fra Ducati.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start