Harley-Davidson LiveWire info samt specifikationer
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Harley-Davidson LiveWire specifikationer

Grundlæggende info og officielle data
CO
13/07-2019 kl. 13:45

Du har garanteret allerede læst, at Harley-Davidson har taget imod bestillinger på den elektrisk drevne LiveWire fra April måned i indeværende år, og at nyheden er klar til levering i September måned. 

Prisen er heller ikke nogen hemmelighed, da vi allerede i Februar måned fik oplyst en pris på Dkr 281.900,-

Information med tekniske specifikationer har det imidlertid været lidt småt med, og medierne har tidligere været nødt til at kombinere brudstykker samlet op hist og her.

Men her kort inden den officielle pressepræsentation i USA, har Harley-Davidson d. 11. Juli udsendt en pressemeddelelse på ikke mindre end 15 tætskrevne A4 sider.

Massiv pressemeddelelse kogt ned

Rolig nu venner, vi bringer ikke pressemeddelelsen i sin fulde ordlyd.

Vi vil nødigt være skyld i at din pegefinger går i krampe af at scrolle ned gennem siden og din computer brænder sammen. Så herunder får du en meget kondenseret opsummering af de vigtigste data, samt et kortere udvalg af værd-at vide info.

El-motoren på Harley-Davidson LiveWire yder 105 HK og leverer et moment på 116 Nm. 

Acceleration fra 0-60mph – som svarer til lige over 96,5 km/t – er opgivet til 3 sekunder, og acceleration fra 60-80mph på 1,9 sekunder.

Kraftoverføringen fra motor til forreste remhjul sker via en gearkasse med 9,71:1 udveksling, og der er en 3:1 udveksling mellem forreste og bagerste remhjul.

Fuldt justerbar Showa BFRC bagdæmper 

Stel, affjedring, bremser og dæk

Letvægts-stellet er støbt i aluminium, forgaflen er en fuldt justerbar USD Showa SFF-BP (Separate Function fornt Fork-Big Piston), bagdæmperen er en fuldt justerbar monoshock Showa BFRC (Balanced Free Rear Cushion-lite), de radialt monterede forreste monoblock Brembo bremsecalipere griber om 300mm bremseskiver, og kontakten med asfalten varetages af Michelin Scorcher dæk.

Motorcyklens vægt er opgivet til 249 kg.

Fuldt opladet på en time med DCFC

Harley-Davidson LiveWire er udstyret med en 15,5 KWh lithium-ion batteripakke, og rækkevidden er opgivet til 235 km ved bykørsel, 152 km ved kombineret stop-and-go og landevejskørsel, og 158 km efter World Motorcycle Test Cycle (WMTC) standarden.

Derudover findes et ekstra 12V lithium-ion batteri til nøglegenkendelse og opstarts procedure.

Alternativ “optankning”.

Kablet til opladning der opbevares under sædet og er forbundet med en Level 1 lader, kan tilsluttes et almindelig 120-240V strømudtag i hjemmet.

Level 1 opladning giver 13 miles rækkevidde pr. time, så det er muligt at oplade batteriet helt i løbet af natten.

Den seneste DC Fast Charge (DCFC) teknologi er standard på LiveWire, og kan med CCS2 – IEC type 2 connector oplade til 192 miles kørsel på en time. DC fast charge kan oplade et tomt batteri til 80% på 40 minutter, og et fuldstændig drænet batteri kan oplades 100% i løbet af en time.

Alle autoriserede Harley-Davidson forhandlere vil kunne tilbyde opladning ved en 24kW  Fast Charge DCFC ladestation.

LiveWire er forbundet med “skyen”

Harley-Davidson LiveWire's instrumentering består af en 4,3 tommer TFT trykfølsom skærm, som naturligvis kan forbindes til din mobiltelefon. Via headset i styrthjelmen kan du således afspille media, modtage telefonopkald og meget andet. Via instrumenteringen kan der vælges mellem 7 forskellige køremodes, du kan se en lang række aktuelle statusinformationer som eksempelvis nuværende forbrug, resterende rækkevidde, opladningsstatus som inkluderer hvor kraftigt der oplades og resterende tid til fuld opladning.

Harley-Davidson LiveWire og den trykfølsomme TFT skærm er forbundet med “skyen”.

Mange af funktionerne kan overvåges via H-D connect hvor motorcyklen er direkte forbundet med “skyen”. Med din app på mobilen, kan du endda overvåge din parkerede Harley-Davidson LiveWire.

I app'en på din mobiltelefon, kan du til enhver tid se på et kort hvor din motorcykel befinder sig, og du får omgående en alarm hvis motorcyklens sikkerhedssystem aktiveres ved påkørsel, eller hvis nogen roder ved den.

Du får naturligvis også en alarm fra den GPS overvågede “stjålet-motorcykel-tracker”, så den er let at lokalisere, hvis langfingrede personer synes de har mere brug for motorcyklen end dig. 

Specielt efteruddanede mekanikere 

Selvom du ikke længere skal skifte olie, luftfilter, tændrør og så videre, er der stadig enkelte elementer som jævnligt skal tjekkes ved din lokale forhandler.

Harley-Davidson har derfor sørget for, at der på alle autoriserede Harley-Davidson LiveWire værksteder er en specielt efteruddannet LiveWire chef-mekaniker.

Her fik du lidt basis information om Harley-Davidson LiveWire. Grundlæggende værd-at-vide info, som måske er meget rar at have, når internørdet i nær fremtid oversvømmes af test-rapporter.

Vi prøvekører LiveWire næste weekend

Den første officielle pressetur med prøvekørsel af modellen, finder sted i næste weekend i USA, så vi kravler ombord i flyveren på fredag.

Vi deler naturligvis de første indtryk af modellen her på siden hurtigst muligt, så kig indenfor med jævne mellemrum. 

  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start