Harley-Davidson hylder fortiden med en Limited Edition trio - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Harley-Davidson hylder fortiden med en Limited Edition trio

Harley-Davidson er klar med en trio som hylder gamle dage, og kun produceres i 2.000 eksemplarer.
Steffen F. Olesen
04/05-2023 kl. 07:11

Er du forelsket i den amerikanske aura? Døjer du lidt med at holde på mundvandet, når en flot lakeret muskelbil fra dengang far var dreng triller forbi på havnen? Er du helt pjattet med Limited Edition-modeller? Kan du bare godt lide farven blå? Eller synes du at smågrise er fantastiske? Så er det seneste nye fra Harley-Davidson måske værd at kigge nærmere på.

En hyldest i begrænset oplag
Den amerikanske motorcykelproducent har netop trukket sløret af en blåmalet trio, som ud fra beskrivelsen skulle være en hyldest til amerikanske muskelbiler fra 60’erne og 70’erne samt deres rolle i motorsport.

Der er tale om modellerne Low Rider ST, Street Glide ST og Road Glide ST, der med en blændende lakering i farven Celestrial Blue og hvide fartstriber, kun bliver produceret i et begrænset oplag.
Af de tre modeller bliver der sammenlagt kun fremstillet 2.000 enheder på verdensplan; så det handler om at være hurtig på tasterne, hvis der skal sikres et eksemplar.

Enthusiast Motorcycle Collection
Ifølge producenten går Enthusiast Motorcycle Collection ud på, at hylde Harley-Davidson kørere, og er inspireret af deres historie og arv.

Farveskemaet på de tre modeller der er afbilledet i artiklen her hedder Fast Johnnie, og det dykker ned i de ikoniske designtemaer man så på højtydende muskelbiler fra 60’erne og 70’erne. Temaer som ofte omfattede tykke fartstriber over en fræk grundfarve, og en smart eller symbolsk karakter eller logo.

Om der udelukkende var tale om fartstriber, eller også en sjov lille karakter, som på en eller anden måde var integreret i grafikken, så var tanken bag den visuelle del den samme; nemlig at understrege, at her var der tale om en high-performance model.
Og på de tre nye modeller fra H-D gør man både brug af en lækker bundfarve, kontrasterende fartstriber og karakteren Fast Johnnie.

Fast Johnnie er også at finde på Harley-Davidson Screamin’ Eagle fabriksteammotorcyklerne, der kører i MotoAmerica King of the Baggers-serien.
Den er inspireret af historien om en pattegris ved navn Johnnie, der blev adopteret i 1920 af Harley-Davidson kører og medlem af det berygtede “Wrecking Crew”, Ray Weishaar, og som sidenhen blev en teammaskot.

Ray Weishaar og Johnnie

Pattegrisen satte sig ofte op på tanken til en sejrsrunde efter løbet og citeres sædvanligvis som kilden til “Hog”-navnet, der den dag i dag ofte bruges i forbindelse med Harley-Davidson.

Styling og features
Low Rider ST er ifølge producenten en motorcykel for de som falder for en clean-and-lean West Coas stil, men samtidig forlanger den gode performance Milwaukee-Eight 117 V-Twin motoren giver.

Mekanisk er modellen identisk til de andre Low Rider ST modeller, men byder dertil på følgende:
– Celestial Blue with custom white detailing.
– Enthusiast Collection logo on rear fender.
– Graphic on both sides of the fuel tank – Fast Johnnie on left, Bar & Shield on right.

Street Glide er ifølge beskrivelsen en løftet pro-touring Bagger, som er designet til de der hverken kan få nok af performance eller stil, hvor Road Glide er byder på en lidt mere tilbagelænet fornemmelse.

Begge modeller er også mekanisk identisk med allerede eksisterende versioner, men byder dertil på følgende:
– Celestial Blue with custom white detailing.
– Enthusiast Motorcycle Collection logo on rear fender.
– Graphic on both sides of the fuel tank – Fast Johnnie on left, Bar & Shield on right.
– Harley-Davidson® Genuine Motor Parts & Accessories offers color-matched King Tour-Pak® luggage carrier, Chopped Tour-Pak® luggage carrier, and saddlebag speaker lids.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start