Guy Martin genopfører klassiske stunt på mc
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Guy Martin genopfører klassisk stunt

Den karismatiske englænder har allerede et nyt vanvittigt projekt under opsejling
CO
14/12-2019 kl. 06:00
Vi ved at mange lige som os er fascineret af den engelske lastvognsmekaniker med de karakteristiske bakkenbarter, som i fritiden kører ræs på to hjul med stor succes og generelt formulerer sig i ret utvetydige vendinger.

 

Som et godt eksempel får du lige en udtalelse, der faldt i forbindelse med englænderens seneste projekt. Starten af udtalelsen lyder faktisk som noget fra en Olsen Bande film… Jeg har en plan

 

I've got a plan – Shit or bust, let's just go for it. You can sit and dither, but the worst that could happen is that I'm going to crash on a bit of wet grass. 

I'm not good at much, but I can crash. And if I crash through the fence, at least I'm getting into Switzerland.

Anledningen er at Guy Martin der i forvejen er ikke blot er kendt for sine utallige sejre på racerbaner – men også for en række mere eller mindre bizarre rekorder – ville forsøge at genskabe Steve McQueen's hop over pigtrådshegn i filmklassikeren Den Store Flugt fra 1963. Men med den forskel at Guy Martin efter planen skulle nå helskindet over forhindringen.

Gense scenen fra filmen The Great Escape hvor Steve McQueen bliver fanget af pigtråden i den anden forhindring.

Planen var at Guy Martin's stunt skulle udføres nøjagtig hvor de oprindelige filmoptagelser fandt sted, og til projektet anvendes en modificeret Triumph Scrambler 1200. I den originale film benyttede man en Triumph TR6 Trophy delvis camoufleret som en BMW, som i dag er kærligt restaureret og kan beskues hos Triumphs besøgscenter i Leicestershire.

I videoen herunder ser du lidt fra optakten til stuntet, og vi får endnu en gang bekræftet at Guy Martin er en hyggelig fætter med et særdeles bramfrit sprog… “Don't be daft!” 

Vi ville naturligvis gerne have bragt video eller billeder fra selve stuntet, der blev vist på engelske channel 4 d. 8. December. Men lidt usædvanligt er der kun sluppet oplysninger ud, der bekræfter at Guy Martin gennemførte hoppet over begge hegn, og fik det til at se ukompliceret ud. 

Guy Martin der gerne vil bygge sin egen tank, fordi han synes det kunne være sjovt at køre hen til den lokale pub i den. Fritids-racerkøreren der har brækket ryggen to gange i karrieren, men alligevel satte hastighedsrekord med 167 km/t i en landbrugs/entreprenørmaskine med 1000 hestekræfter, og markerede sig med ny engelsk hastighedsrekord over en “standing mile” med 270,965 mph – hvilket svarer til en smule over 436 km/t – på en strømlinet turbo-Hayabusa.

Du husker måske også, at Guy Martin på et tidspunkt annoncerede sin tilbagetrækning fra motorsport, og i den forbindelse fortalte, at han havde planer om at bestige et bjerg… på trædecykel.

Guy Martin arbejder til daglig som lastvognsmekaniker

Nogle vil måske mene at en tilværelse som lastvognsmekaniker ikke lyder specielt flamboyant, men man må sige Guy Martin gør hvad han kan for at ændre på den opfattelse.

Englænderen ligger bestemt ikke på den lade side, og et nyt rekordforsøg er allerede i støbeskeen.

Guy Martin's næste projekt er at nå en tophastighed på mere end 300 mph (482,8 km/t) over en stående engelsk mile – altså helt præcist 1609.344 meter – angiveligt på en konventionel motorcykel uden kåbe.

Et rekordforsøg der ikke er helt uden risiko.

Bill Warner der forsøgte at bryde 300 mph barrieren i 2013, nåede en hastighed på 295 mph inden han styrtede under yderligere et forsøg, hvor målinger viste 287 mph og racerkøreren betalte den ultimative pris. Bill Warner blev bragt til hospitalet efter styrtet, men lægerne kæmpede forgæves, og amerikaneren er desværre ikke længere blandt os.

Vi ønsker Guy Martin tillykke med det seneste veludførte stunt, samt al mulig held og lykke med det næste vanvittige projekt.

Se Bill Warners rekordforsøg i videoen herunder.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start