Nedtur for Royal Enfield - solgte 91 enheder i April
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Gigantisk nedtur for Royal Enfield

91 enheder solgt i April måned på hjemmemarkedet
Steffen Olesen
05/05-2020 kl. 05:00

Der har gennem en længere årrække været fuldt blus under kedlerne hos Royal Enfield, som i årevis har præsenteret den ene rekord i salgstal efter den anden. I 2012 blev der rapporteret om 469.741 solgte enheder, og væksten der fulgte i de efterfølgende år kulminerede med ca. 846.000 solgte enheder i 2018.

Jo, jo… vel har Royal Enfield da et rigtig fornuftigt kundegrundlag på det nationale marked, med en befolkning på langt over en milliard indbyggere. Men mærket har også konstateret fremgang i eksporten, hvor flere interessante modeller har fanget omverdens opmærksomhed.

Vi har tidligere set eksempler som viser en rigtig fin fremgang i eksporten på 22% til det asiatiske marked, Europa blev noteret for øge importen med 82%, og englænderne markerede sig med at hive 221% flere motorcykler til landet.

Så man må formode, at den indiske producent efterhånden har vænnet sig til konstant fremgang.  

Derfor hang bogholderne nok også en smule med næbbet, da regnskabet for April måned i år blev gjort op.

Virksomhedens regnskaber dokumenterer, at Royal Enfield solgte 59.137 enheder i April måned 2019, så det var nok et lidt anstrengt smil der blev skruet på, da regnskabsbøgerne for April måned i år blev indleveret til chefen.

De tørre tal viser nemlig, at der kun blev solgt 91 motorcykler på det nationale marked i April måned.

Enoghalvfems solgte motorcykler må siges at være en gigantisk nedtur i forhold til de små 60.000 enheder, der blev langet over disken i samme periode sidste år.

Årsagen er naturligvis nedlukningen på grund af Corona pandemien, hvor Royal Enfield indstillede produktionen af motorcykler 23. Marts, og produktions faciliteterne har faktisk også været lukket ned i hele April måned.

Derudover har Royal Enfields nationale net af forhandlere også været lukket ned siden 23. Marts, og når man hverken må eller kan producere motorcykler – og heller ikke må sælge dem – så burde salgstallene vel egentlig ikke komme som den store overraskelse.

Men alligevel…. enoghalvfems motorcykler!!

Vi bør nok prise os lykkelige over, at vi her i landet ikke er underlagt tilsvarende restriktioner, og at vores motorcykelforhandlere har holdt åbent under hele krisen.

Hmm… vi kan ikke slå den tanke ud af hovedet, at en eller flere af de større danske motorcykelforhandlere måske matcher eller endda overgår Royal Enfields salgstal for April måned.

Det fremgår stadig af Royal Enfields hjemmeside, at virksomhedens forhandlere og servicecentre er lukket til 3. Maj.

Der bliver noget at se til for Royal Enfield's medarbejdere, når der i igen er fuld aktivitet i virksomheden, hvis der også skal sættes ny salgsrekord i år.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start