Tesla E-Max: Menneskelig energi - Genialt koncept
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Genialt koncept

Maskine drives af menneskelig energi
Tommy Rønn
02/09-2011 kl. 15:15

Piezo-elektriske krystaller opfanger bevægelserne på sædet og halite fibre opfanger den menneskelige varme. Alt dette omdannes til energi. Sådan drives Tesla E-Max frem.

Dette betyder at denne maskine ikke behøver anden tilføjelse af energi end den menneskelige.

Den er stadig på teststadiet, og Tesla melder ikke om føren kommer til at fryse når E-Max trækker varmen ud af føreren for at få fremdrift.

Absolut er spændende koncept.

Del med en ven

0 personer snakker om “Genialt koncept

 1. Det må være en effektiv slankekur. Hvis den skal minde om en MC kan man jo brænde 20kg fedt på en eftermiddag med sådan en 😉

  … hvis den skal dræne en realistisk mængde energi fra passageren, kan det vel generere strøm nok til forlygten 😉

 2. Rønn, der er altså forskel på hvad der kaldes et spændende koncept, og så en livlig fantasi

 3. "Maskine drives af menneskelig energi"

  Det hedder en cykel. 😉
  det er gas, lyder da til og være en sjov ting

 4. ikke helt sikker på om sådan en cykel ville kunne virke, men de piezo elementer jeg kender til har en ret lille virkning set i forhold til den mængde energi en gennemsnitlig motor på en motorcykel bruger ( der bliver en stor mængde af den afbrændte benzin til varme og ikke fremdrift, ca 60 % ). Tilgengæld tror jeg mere på det med at udnytte varme fra kroppen, en vorksen person afgiver ligeså meget varme som en 100 w elradiator, så hvis man effektivt kunne lide den mængde energi vider til fremdriften af en mc kunne jeg nok forstille mig et brugbart køretøj. En 100 w elmotor er da forholdsvis kraftfuld.

 5. Johnxrv. Ja 100w er måske teoretisk muligt, men 100w er absolut INTET til fremdrift. Det svarer til 1/10 Puch Maxi eller ca. det halve af hvad en gennemsnitlig cykelist kan yde.

 6. trykpåå sikkert rigtigt, men jeg snakkede jo om en el motor og ikke en benzin motor, som bruger energien helt anderledes

 7. Jeg forstår ikke helt hvorfor disse designbilleder bringes frem på et MC-forum der gerne vil fremstå som seriøs. Måske er det mangel på rigtige MC-nyheder.
  Fakta er nok at den viste monstrom ikke kommer fra Tesla, men derimod fra et af de utallige designforums der findes på nettet. Det samme gælder for det såkaldte Hyundai koncept der blev vist tidligere. http://www.yankodesign.com/2011/08/15/hyundai-concept-motorcycle-stretches/
  Så egentlig er det vel mere kunstformidling end MC-journalistik.

  Har nogen forøvrigt bemærket at Tesla'en mest ligner en Bimota der er kørt over.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start