Galt eller genialt patent?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Galt eller genialt patent?

Idéen er god - hvis din motor ikke laver for mange vibrationer
Mathias B. Høj
27/08-2019 kl. 09:02

Idéen er så forbløffende simpel, at det kan undre det ikke er kommet på markedet endnu. Ombyg sidespejlet, så det bag et envejs-spejlglas kan have plads til en smartphone. Og så er der mulighed for navigation, uden at skulle fjerne blikket fra trafikken.

Det er i korte træk dét, som en patentansøgning fra amerikanske Jonathan Michael Weston går ud på. For at holde blikket på trafikken, er det nemmere at se på et sidespejl end på en telefon, som typisk er monteret i en holder på midten af styret – eller i en gennemsigtig lomme i en tanktaske. Derfor er det nærliggende at sætte smartphonen ind bag et envejs-spejl, så spejlet virker på den “klassiske” måde, når navigation (eller andre telefonfunktioner) ikke bruges. Når telefonen er aktiv, vil den lysende skærm være synlig gennem glasset.

Naturligvis vil sådan et produkt indebære et sidespejlshus formet til en specifik smartphone, hvis eksempelvis kameraet skal kunne se ud (se illustration). Beskrivelsen nævner også at der skal være strømforsyning, som sikkert vil være i form af en ledning trukket igennem holderen til spejlet. Men selve opladningen af telefonen skal være trådløs. I illustrationen eksemplificeret ved den lille firkantede enhed i spejlhuset.

Patentet nævner intet om betjening af smartphonen, da man i sagens natur ikke kan swipe og taste, når der er ekstra glas ud over skærmen. Men efterhånden som smartphones kan stemmestyres, vil mange funktioner kunne styres via forbindelse til et headset i hjelmen.

Det bliver interessant at følge om patentet udmønter sig i et konkret produkt på markedet. Og navnlig om det produkt i så fald vil være lovligt at anvende i Danmark.

Del med en ven

0 personer snakker om “Galt eller genialt patent?

  1. Jeg tænker det er helt galt, at skulle kigge i sidespejle tager da lige så meget forkus som at kigge på en alm. navi.
    og har man så et kæmpe spejl der er mega tykt for at kunne rummme en mobil og så et tynd i den anden??

    Ideen er der, men tror ikke den holder i praksis.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start