Prisvindende SMART styrthjelm fra TALI set på CES
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fremtidens SMART styrthjelme

Prisvindende SMART hjelm med synkroniserede LED lygter, Bluetooth opkobling, stemmestyring og meget mere
CO
11/01-2020 kl. 13:00

LED lygter hele vejen rundt, blinklys inklusive. Automatisk udløst havariblink, integrerede blind-vinkels sensorer, indbyggede højttalere og mikrofon, Bluetooth opkobling, Intercom, stemmestyring af telefon, musikafspiller og navigation, HUD display og meget mere.

TALI Connected SMART hjelm hædret med CES Award

Det lyder som nogle af de mest moderne features man finder i en ny bil, men styrthjelmen TALI Connected – der for få dage siden blev præsenteret på den store forbrugermesse for elektronik CES i Las Vegas – byder ikke blot på en tilsvarende række højteknologiske features, bekvemmeligheder og sikkerhedsmæssige tiltag, men er også udstyret med et visir, der automatisk tones efter hvor skarpt lyset er.

Vi har gennem årene med jævne mellemrum set forskellige producenters bud på fremtidens SMART-styrthjelm, hvor især et eller flere indbyggede kameraer, implementering af mobilens funktioner via bluetooth og HUD(Head Up Display) har trukket overskrifter.

SMART styrthjelmen TALI Connected fortjener sin del af opmærksomheden, da den ved den nyligt afviklede teknik-messe blev hædret med en CES Innovation Award 2020.

Integrerede lygter synkroniseret med motorcyklen

De fleste etablerede hjelmproducenter ER i fuld sving med at udvikle fremtidens SMART-styrthjelme i tilsvarende retning, men indimellem ser vi også friske bud fra nye spilere på markedet.

Sådan et er styrthjelmen TALI Connected, der er udstyret med den bemærkelsesværdige feature, at styrthjelmens indbyggede LED lygter via Bluetooth 4.0 lygter er synkroniseret motorcyklens lygter.

Når lyset tændes på motorcyklen, aktiveres styrthjelmens indbyggede “forlygte og baglygte” også, og bremselys samt blinklys og havariblink er naturligvis ligeledes fuldt integreret og synkroniseret.

Styrthjelmens indbyggede LED lygter er synkroniseret med motorcyklens lygter

producentens hjemmeside kan du udover at læse om hjelmens indbyggede features – som eksempelvis Voice Command, Phone App, Bluetooth, Road Lights og mere – også tilmelde dig et nyhedsbrev, så du altid holdes opdateret på TALI's bud på fremtidens styrthjelm. 

Forventet lancering sidst i 2020

Tali Connected er i øjeblikket på et sent udviklingsstadie, men sædvanligvis velunderrettede kilder beretter, at den relativt nye hjelmproducent faktisk har arbejdet på projektet de sidste tre år, og at virksomheden i skrivende stund er i fuld gang med søge de vigtige DOT og CE godkendelser. 

Vores kilder fortæller også, at virksomheden i år vil søsætte en crowdfunding kampagne for financiering af produktionen, og at man forventer lancering af styrthjelmen sidst i 2020.

En spændende tilføjelse til nogle af de seneste motorcykelrelaterede innovative teknologiske landvindinger der blev præsenteret på CES d. 7.-10. Januar.

Vi har som tidligere nævnt gennem de senere år set forskellige bud på fremtidens smarte styrthjelm – som eksempelvis styrthjelmen fra JARVISH du kunne læse om i artiklen Din personlige Iron Man assistent i August måned 2018 – men langt fra alle produkter slipper gennem nåleøjet og når frem til slutbrugerne.

Eksempelvis fremgår det af Jarvish' hjemmeside, at man endnu ikke nået helt i mål med virksomhedens crowdfunding kampagne.

LIVALL lover SMART hjelm revolution

På CES præsenterede det kinesiske firma LIVALL ligesom TALI et bud på fremtidens SMART-styrthjelm, der også er udstyret med integrerede lygter.

Det lidt mystiske i denne sammenhæng er, at producenten der hidtil fortrinsvis har fokuseret på cykel og ski-hjelme, hverken har frigivet en pressemeddelelse eller informerer om produktet på firmaets egen hjemmeside.

Alt vi har at forholde os til, er markedsførings videoen du ser herunder.

Som du ser er styrthjelmen fra LIVALL forsynet med en række af de samme features som TALI Connected – samt 4K HD kamera forrest og blind-vinkel sensorer – men kineserne har dog ikke udstyret LIVALL styrthjelmen med blinklys forrest.

Den kinesiske hjelmproducent lover os en kommende SMART-hjelm revolution, men oplyser ikke om hvornår vi skal på barrikaderne iført nyskabelsen.

Altså ikke yderligere information end videoen herover, men til gengæld bliver en crowdfunding kampagne nok ikke nødvendig, da virksomheden allerede har solidt økonomisk fodfæste.

Hvad bliver det næste?

Der er seriøst knald på udviklingen i motorcykelbranchen, og vi vil godt vædde en flad tier på, at nogle af teknologierne du ser her i artiklen, finder vej til produkterne fra de mest etablerede og kendte mærker… men vi tør slet ikke spå om hvad det næste bliver.

Mc-handsker der automatisk piller næse?? Mc-støver der selv finder vej udenom vandpytter på træfpladsen?? Beklædning der automatisk ryster sig som en hund når det bliver vådt??

Tilsyneladende sætter kun fantasien grænser.

 

Del med en ven

0 personer snakker om “Fremtidens SMART styrthjelme

  1. Blinklys der drejer fremad og bagud når man orienterer sig? Det skal nok gavne de andre trafikanter.
    Højt bremselys og selvjusterende visir kunne jeg derimod godt tænke mig.

Skriv et svar

Giver børn en ny start