Bluetooth headset fra Headway - Lyd uden højttalere
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fremtiden for motorcyklister

Tysk ingeniørkunst i verdensklasse
Tommy Rønn
13/02-2014 kl. 10:30

Headway, en tysk virksomhed placeret i Berlin, har opfundet intet mindre end et genialt fremtidssystem til motorcyklister.

Som verden er i dag, så kræves der højttalere, ledninger i hjelmen og meget andet, før musikken fra bluetooth afspilleren, eller GPS instrukserne kommer ind i hjelmen. Ikke særligt genialt, da alt dette kræver vanskelig montering i mange hjelme. Hjelme forberedt til bluetooth virker dog ab fabrik.

Headway gør med et fingerknips nutidens eftermonterede bluetooth-systemer i hjelme gammeldags. Headway klikkes på hjelmens yderside, og straks forvandles hjelmens yderskal til en akustisk vibrerende enhed. Det betyder at systemet kan benyttes på alle hjelme, uden indvendig montering.

At systemet let kan flyttes mellem hjelme, betyder at selvsamme system kan benyttes på cykelhjelmen, eller skihjelmen på vinterferien.

På MagaCin kører vi aldrig med GPS via bluetooth, da vi ikke er vilde med højttalere i hjelmen der trykker på ørene. Men dette nye system vil betyde at mobiltelefonen kan agere GPS fra inderlommen, og kørselsinstruktionerne kan transformeres trådløst til hjelmen uden det normale monteringsproblem.

Headway oplyser at produktet vil være i handel sidst på året, og at prisen lander omkring 2.000 kr.

Der kommer sikkert til at ligge mange Headway enheder under træerne i Danmark til næste jul.

Læs mere om Headway på deres hjemmeside her.

Del med en ven

0 personer snakker om “Fremtiden for motorcyklister

 1. Måske skulle i på MagaCin prøve at komme ud til forhandlerne for at få en grundig vejledning af montering af de "irriterende" højtalere der sidder på de anlæg vi kender i dag.
  Vi sælger og montere rigtig mange samtale anlæg i dag, og der er aldrig noget brok.
  Og at kalde det "vanskelig montering", tyder ikke på at i har den store tekniske snilde.
  I nedgør jo de eksisterende produkter, og ja, så har jo for nuværende ikke testet Headway.
  Kort sagt, i aner jo ikke om det overhovedet virker…

 2. Vi erkender at vi nok ikke er de mest snilde til montering af lyd i hjelme. Må også erkende at dem vi har fået leveret med system monteret oftest har fungeret udmærket, men i flere har højttalere generet vores ører. Det kræver derfor personlig test før køb med højttalere monteret.

 3. Pu-Ha, godt jeg er "fortid", hvis fremtiden er musik, telefoner, GPS, inter-com og alt muligt andet skrammet i ørerne.
  Forstå mig ret, i andre skal endelig bare købe løs af sagerne, (lige som bilisterne, man skulle jo nødig komme til at kede sig med kørslen) men set fra min MC, er det mere "muligheder" end "fremtid"

 4. @Dun@nt: helt enig – jeg melder mig også ind i gruppen af fortidsøgler der kører med en hjelm uden andet lyd end den enerverende vindsusen, men hvor jeg kompenserer for det ved at sidde og skråle mig en sang. Det skulle, i min optik, ikke være tilladt med andet inde i hjelmen end ens hoved.

 5. jeg bruger nolan hjelm med indbygget bluetooth.. det tager 20 min at installere, alt er for skåret i hjelmen så der ikke er noget der stritter ud fra skallen, har aldrig haft problemer med noget der trykker på ørerne da der ikke er foreskel på pasformen uden højtalerne i og med dem i..

 6. er da også sindsyg glad for det når man kører tur med vennerne. ikke mere stop for at finde ud af hvor man skal hen.. eller finde ud af hvor den anden blev af når man bliver skilt af et lys signal eller trafik… var et helvede før da man ikke kunne snakke sammen. har prøvet at havne 3 km fra hinanden

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start