Borgerforslag: tillad motorcykelkørsel mellem rækker
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fremragende Borgerforslag

Mulighed for afstemning om at gøre kørsel mellem rækker, eller Lane Splitting, lovligt.
Mathias B. Høj
21/02-2018 kl. 09:19

Hvis der er én ting der kan engagere motorcyklister, er det holdninger til hvorvidt motorcykler bør kunne køre mellem rækker i langsom eller stillestående trafik. Eller Lane Splitting, som det også hedder på nudansk. MagaCin har tidligere skrevet om kørsel mellem rækker og der er lavet undersøgelser om emnet.

Nu er der kommet en mulighed for at gøre mere end at brokke sig. Et nyt Borgerforslag kan tvinge politikerne til at tage en afstemning om emnet – hvis det vel og mærke bakkes op af mere end 50.000 borgere. Og det er ret nemt at støtte – du skal bare have din NemID klar og et par minutter til rådighed.

Forslaget hedder: “Ændringsforslag til ændring af færdselsloven hvorved motorcykler tillades at køre mellem trafikken, ved langsom eller stillestående trafik.”

Hvis tilstrækkelig mange borgere støtter forslaget, skal det en tur i Folketinget. Der er naturligvis ingen garanti for at det bliver vedtaget (måske snarere tværtimod), men det vil helt sikkert løfte debatten op på et højere niveau, end blot mellem motorcyklister.

Du kan finde borgerforslaget her. Hvis du vil vide mere om Borgerforslag generelt, kan du læse videre her.

Del med en ven

0 personer snakker om “Fremragende Borgerforslag

 1. Kære venner
  Dette forslag vil aldrig få gang på jord. Spild af tid.
  Overhaling skal altid ske på venstre side (med mindre køretøjet foran er i gang med en manøvre til venstresving).
  Når jeg siger aldrig, så er det fordi at der i retten ikke kan kan laves nogen placering af ansvar hvis ulykken sker.
  Dette forslag vil derfor juridisk kun komme til førstebehandling og så er det lukket.
  Men, ,, ,,, hvis man har så travlt, og der er flere baner som eks. på motorvej, så er du lovligt "velkommen" til at køre forbi bilen i vognbanen længst til venstre. 🙂
  Niels Nørlinger

 2. Hvordan kan Magacin kalde et forslag om, lovligt at køre op til 105km/t mellem rækkerne på en motorvej, for at være fremragende?

 3. Jeg syntes også det er et godt forslag, selvfølgelig skal man ikke kører med hovedet under armen, det kan lad sig gøre i mange andre lande, så hvorfor ikke i Danmark, jeg håber, det får nok stemmer.
  Jeg har kørt motorcykel i 42 år og har mange gange kørt op i mellem køer og det er aldrig gået galt, syntes hellere ikke det er her, man hører det går galt, i forhold til sving ulykker.
  Jimmy

 4. Principielt synes jeg, lansplitting er en god ting og jeg bruger det selv jævnligt, men ikke som dette forslag lægger op til.
  Jeg må give bmw650 ret – man skal jo nærmest have suicide tanker, hvis man vil køre mellem rækkerne med 105km/t, når man nu ved, at bilisterne har travlt med alt deres elektronik i stedet for at se sig for.
  Som Nørlinger skriver, er der ingen chance for at forslaget kommer igennem.
  Hvis nu forslaget gik på at tillade forbikørsel/lanesplitting med max. 25km/t på flersporede veje, når trafikken enten står stille eller bevæger sig med under 25km/t i vognbanerne, så ville der måske være en minimal chance for at få det gennemført og så ville det også få min stemme.

 5. Med de hastigheds -definitioner har det jo inetet med "langsom eller stillestående trafik at gøre" Brainfart — det er en ommer 🙂

  Jeg er ikke jurist, men jeg har vært ved at se hvordan det skulle være "umuligt at placere ansvar", det har aldrig været en forudsætning i trafikulykker at placere et entydig ansvar.
  Der er et hav af ulykker, også med alvorlig personskade, hvor ansvaret er blevet "delt" f.eks. på kombination af for høj fart for den ene part og overtrædelse af vigepligt for den anden part.

  En lovgivning skal kunne håndhæves, ellers er den ligegyldig, og først og fremmest synes jeg den tåbelige "rocker-lov" omkring fremførsel af flere køretøjer i samme vognbane skulle skrottes, det vil gøre "splitting" ved lyskryds o.l. lovligt, hvor begge parter enten holder stille eller kører meget langsomt, og vil øge pladsen til trafik.

Skriv et svar

Giver børn en ny start