Franske motorcyklister demonstrerede i weekenden - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Franske motorcyklister demonstrerede i weekenden

Mere end 10.000 aktionerede i Paris
CO
15/03-2010 kl. 10:00

Franske motorcyklister kaprede i denne weekend en plads i mediernes spotlight.

Federation Francaise des Motards en Colere (FFMC), er en organisation som kæmper for motorcyklisters rettigheder, og FFMC kaldte til aktion i mere end 40 fransk byer i denne weekend.

Protestaktionen skulle gøre opmærksom på myndighedernes plan om at gøre filtrering (lane-splitting) ulovligt, en praksis som ellers nu er tolereret.

Derudover ville organisationen også slå et slag for bedre og mere sikker infrastruktur for motorcykler, samt reduceret beskatning af sikkerhedsudstyr som styrthjelme og lignende.

På trods af vejret lykkedes det at samle 10.000 motorcyklister alene til aktionen i Paris, hvor politiet standsede al anden trafik da motorcyklerne entrede den berømte omfartsvej Ring Peripherique. Motorcyklisterne var instrueret i at overholde gældende lovgivning, forblive i deres egen vognbane og holde den anbefalede afstand til de forankørende.

Dette forårsagede at trafikken på en af Paris’ hovedfærdselsårer blev bragt ned i et meget lavere tempo end normalt.

Øvelsen blev brugt til at demonstrere at trafikken omkring Paris vil gå helt i stå, hvis regeringen gennemfører de påtænkte stramninger.

Del med en ven

0 personer snakker om “Franske motorcyklister demonstrerede i weekenden

 1. Imponerende at se, hvordan de Franskmænd er i stand til at troppe op, når de skal brokke sig over noget!

  Gid vi danske MC'ister kunne være lige så friske!

 2. jo jeg har en hemmelig drøm om at alle MC'ister ville køre en tur over Storebælt på een gang 🙂 Med krav om tilbud, og service som bilisterne får det (ikke mere ikke mindre)

  Det kunne lukke broen et pænt stykke tid 😀

 3. Jeg har nøjagtig den samme ide! Kunne man få vækket blot 25.000 mc'ister fra både øst og vest, kan vi lamme Danmark fra Odense til Roskilde! Og så vil vi blive set og hørt!

 4. Det med Storebælt lyder interessant. Smid en besked på facebook "bevar motorcyklisternes frihed", hvis det er noget I vil arbejde videre på!

 5. Jeg synes jo nok, at man skulle finde et rimelig fornuftigt emne, hvis man skulle lave en landsblokade, og jeg må beklage og sige, at i mine ører, er at "bevare motorcyklisternes frihed" ikke et særlig godt emne!

  Frihed for hvad? Fri for at køre med hjelm i butikkernes åbningstid?

  I stedet kunne man måske kigge på, at få stoppet betaling på storebæltsbroen, da det er ekstremt bøvlet, at holde og betale i båsene; eller, skulle man igen begynde at snakke om periodiske syn for motorcykler, et tiltag, der kun vil besværliggøre, uden, at have en sikkerhedsmæssig effekt og vil betyde en yderligere fordyrelse for en trafikgruppe, der i forvejen er hårdt ramt!

  Jeg ved det ikke, men man skal passe på med at demonstrere, blot for demonstrationens skyld!

 6. Ja, de er noget for sig selv de franskmænd.
  Mht. synsproblematikken, vil jeg opfordre til at kigge forbi MCTC hjemmeside (www.mctc.dk) under "Underskriftindsamling" eller DMC (www.dmc-org.dk) under "Nyheder", og hente blanket til underskriftindsamling mod periodisk syn for MC

Skriv et svar

Giver børn en ny start