Forureningsfri bytransporter - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Forureningsfri bytransporter

Europæiske Piaggio er klar med 0 emmision
Tommy Rønn
12/11-2009 kl. 14:00

Op til 60km/liter er ikke fremtiden, men nutiden på denne nye Piaggio MP3 hybrid.

Hybrid betyder mere end en drivkraft. MP3 er udstyret med en 125 kubik 4 takter, med 15 hk. Ydermere er den monteret med en 3,5 hk elmotor. Netop elmotoren gør den meget interesant.

Elmotoren yder hele 15 Nm, og det kommer som altid fra elmotorer, helt fra bunden. Altså mere moment end når maskinen kører på benzin, hvor den kræver 3.000 omdrejninger for at yde det samme træk.

Biler i dag praler hvis de nærmer sig et udslip på kun 100g CO2 per kilometer. Denne Piaggio MP3 er nede på 40g CO2 når den kører på benzin. Kører man på ren el hedder dette tal naturligvis 0 gram, dog forudsat den benyttede strøm kommer fra ikke fossile brændstoffer.

For at opnå de fine forbrugstal er MP3 udstyret med alt den fineste teknologi som på de langt dyrere racermaskiner, som f.eks Ride-By-Wire og helt moderne automatgearkasse.

Desværre for Piaggio, er der endnu ikke styr på den danske salgskanal til 2010, men det kan vi kun håbe de snart finder en løsning på. Et Danmark uden Piaggio vil være trist, da det ydermere betyder at vi mister bla. Aprilia, Moto Guzzi, Vespa.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start