MC forår: Dækvarmere og forsigtighed yderst vigtig
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Forsigtighed yderst vigtig

Foråret og første køretur kan ende fatalt
Tommy Rønn
06/03-2011 kl. 21:15

Under dagens besøg ved et åbent hus arrangement, blev vi vidner til en grimt skadet motorcykel. Motorcyklen var funklende ny, og nåede kun ud over kantstenen før den var ridset på begge sider. Føreren klarede frisag, men endte garanteret med grimme ar i sjælen.

Problemet der fremprovokerer disse grimme forårsstyrt er en kombination af fedtede saltbelagte veje, iskold kørebane og nyt gummi.

Salt og temperaturer kan vi ikke gøre meget ved, kun håbe på snarlige temperaturstigninger og et par solide regnbyger der vasker vores kørebaner. Det nye gummi kan vi dog gøre klar, hvis bare man ved hvordan.

Der er kun en ting der gør glat friskt gummi, til bidende tyggegummi, og det er varme. Som mangeårig racerkører er man ikke i tvivl om varmen er det vigtigste. Racerløb på topplan startes altid på helt nyt gummi, som er forvarmet med dækvarmere. De bider straks fra start, også i koldt vejr.

Varme brænder det glatte lag af de nye dæk. Det glatte yderlag skyldes smøringen i dækkenes støbeform. En smøring der er nødvendig for producenten, for at løsne dækkene fra formen efter støbning.

Det mest optimale er altså opvarmning med dækvarmere, for afbrænding af det glatte lag, men langt fra alle værksteder er i besidelse af sådanne dækvarmere.

En anden løsning er en tur på motorvejen med høj hastighed. Dette skaber varme, så dækkene klargøres. Efter 2-3 minutter er laget væk, også det på dæksiderne selvom de ikke har haft asfaldkontakt, og dækkene bider.

Der fortælles også mange skrøner som afvaskning af dæk med opløsningsmidler og pudsning med slibemidler eller sandpapir. Den forbedrende virkning af disse løsninger er kun minimal.

Andre fortæller også om hjulspind på asfalt eller i grus. Disse løsninger skaber rigtig nok varme i dæk, men de færreste skifter til nyt gummi, for straks at slide det hårdt.

Dækvarmere eller højt tempo på motorvejen klargør de nye dæk som betyder god og sikker forårstur.

Del med en ven

0 personer snakker om “Forsigtighed yderst vigtig

  1. Ufatteligt hvis forhandleren ikke gjorde køber opmærksom på nye dæk osv, de kender jo alle historierne!

  2. Hvaa hvem hvor udleder du at forhandleren IKKE har gjort opmærksom på det?

    … og hvad er der galt med at forvente at motorcyklisten kan tænke selv????

    Det sagt – de nye conti road attack 2 er klar til kørsel fra fabrikken 😀

  3. Jeg tænkte på om man ikke kunne brænde det fedtlag på dækkene af med en hårtørre eller en varmepistol? Jeg synes ikke det lyder så smart at fyre MC'en af på motorvejen hvis den ikke har noget vejgreb?

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start