Forårets første ture - Pas på - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Forårets første ture – Pas på

I rusk, regn og kulde skal de første forårsture køres
Tommy Rønn
05/03-2015 kl. 17:00

Salt, kulde og høj fugtighed, gør årets første dage mere risikofyldte end resten af året. Ydermere er vi motorcyklister rustne, og erfaringen skal igen opbygges.

Saltet gør vejene fedtede. og kulden betyder ringe varme i dæk. Den kombination er naturligvis uheldig ved nedlægning, acceleration og deceleration. Når den høje fugtighed nedkøler yderligere, og desuden nedsætter friktionen til næsten intet, skal motorcyklen køres med en stor portion fornuft i baggagen.

Vær også opmærksom på at billisterne har ikke set motorcyklister længe. De er derfor ikke vant til hurtige tohjulere, hvorfor venstresvingende og vigepligtsholdende-billister skal passeres med forsigtighed.

MagaCin er også igang med testsæsonen. Nuværende test og kørsel, er vurdering af de multi-brugbare Mitas E07, der kombinerer grus og asfalt-egenskaber nogenlunde ligeligt. Altså et dæk der passer perfekt til nutidens adventure-maskiner, til piloter der gerne kører på alle underlag. Også på disse dæk mærkes forårets lumskhed. En rolig hånd, kombineret med rolige bevægelser, samt forsigtige retningsskift, er en forudsætning for sikker kørsel på denne årstid.

Inden den første forårstur, tjek altid dæktryk og lækkager på motorcyklen. Manglende luft i ringene, udsivende bremsevædske eller forgaffel-olie på bremseskiver, kan ende fatalt.

Kør forsigtigt. Sikkerhed frem for alt.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start