Første elektriske Suzuki i 2024 - MagaCin
FacebookYoutubeTwitterInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Første elektriske Suzuki i 2024

Suzuki hopper med på "den grønne bølge" inden længe, men skrotter heldigvis ikke forbrændingsmotoren i nærmeste fremtid.
Steffen F. Olesen
27/01-2023 kl. 11:46

I sommeren sidste år kunne vi viderebringe den triste nyhed, at Suzuki med udgangen af 2022 officielt var ude af MotoGP og Endurance World Cup.
Baggrunden for denne beslutning var Suzuki’s ønske om, at tilgodese behovet for at allokere ressourcer til andre alternativer og et bæredygtigt samfund. Og så snart der nævnes noget om bæredygtighed, er det nærliggende at tænke elektrisk drevne køretøjer.

Et emne som i den grad deler vandene, og i visse tilfælde virkelig kan få kedlen til at koge over hos nogle. Men ifølge Suzuki’s vækststrategi for årene frem mod 2030, melder denne japanske spiller sig altså også snart på banen med sådan en bandit.

Cirka midtvejs nede i den officielle udmelding om fremtidsplanerne – som du finder linket til ovenfor – står der nemlig under overskriften Motorcycles, at producenten i regnskabsåret 2024 vil introducere deres første bud på en elektrisk motorcykel, og at denne kommer til at ligge i kategorien Lille eller Mellemklasse.
Hertil får vi også at vide, at man inden regnskabsåret 2030 satser på, at kunne tilbyde forbrugeren otte modeller, som alle er udstyret med batteri og elmotor.

Men ligesom flere andre producenter går Suzuki tilsyneladende heller ikke all in på elcykler endnu, hvor vi i samme afsnit får at vide, at man for motorcykler med en større slagvolumen vil overveje at adoptere Co2-neutrale drivmidler.
Så måske Suzuki har kigget lidt over hegnet og er blevet inspireret af naboernes grønne tilgang, hvor Kawasaki og Yamaha jo arbejder ivrigt på, at få slået hul på brintmotorer til motorcykler.

Så Suzuki hopper altså med på den grønne bølge inden længe, men kæmper heldigvis en kamp for at holde liv i forbrændingsmotoren så længe det er muligt, ligesom de også først forventer at være 100% Co2-neutrale i produktionen på verdensplan i 2070.

Del med en ven

Skriv et svar