MagaCin's højdespringere - de fem mest læste artikler
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fem Højdespringere

Den seneste måneds mest læste artikler
Steffen Olesen
03/05-2020 kl. 12:00

Vejret har ikke vist sig fra sin bedste side de sidste par dage, men det afholder ikke danske motorcyklister fra at køre en tur, og da slet ikke fra at slå et sving forbi den lokale motorcykelforhandler.

Det kunne vi konstatere, da vi i går besøgte en motorcykelforhandler i det jyske.

Vi mødte mange motorcykler på gårsdagens 500 km rundtur, og fremmødet hos forhandleren vi besøgte var imponerende. Ved netop denne forhandler skulle flere hænder tages i brug for at opgøre antallet af solgte motorcykler.

Imponerende handel med motorcykler

Både forhandleren vi besøgte – samt andre motorcykelforhandlere vi har været i kontakt med – beretter om massiv interesse for motorcykler og udstyr. Handel med både nye og brugte motorcykler overstiger forventningerne, der ellers fik et skud for boven, da nedlukningen grundet Corona krisen blev en realitet.

En yderst positiv tendens der understøttes af tilbagemelding fra 123mc.dk, som er Danmark's største online handelsplads for nye og brugte motorcykler, hvor man også for tiden konstaterer en overvældende trafik.

Vi læser med glubende appetit

Den store interesse for motorcykler mærkes også her på MagaCin, hvor læserne kaster sig over stoffet med glubende appetit. For en måneds tid siden kunne du her på siden læse om Marts måneds Fem højdespringere – i form af de mest læste artikler – hvor især artiklen om et Årligt syn for motorcyklister fik stor opmærksomhed, og hvor også artiklen om hvor vidt vi stadig må køre motorcykel under krisen vakte betragtelig interesse.

Den sidste måneds højdespringere her på MagaCin vidner ikke blot om, at vi nu for alvor er begyndt at køre motorcykel og gerne vil dygtiggøre os. Vi vil nemlig også gerne holdes opdateret på den seneste udvikling indenfor elektrificering, og vi kan konstatere, at interessen for klassiske mærker samt retroinspirerede nye modeller blomstrer.

Vi vil forbedre køreteknikken

Danske motorcyklister ønsker at skærpe de køretekniske færdigheder, eksempelvis ved deltagelse på køretekniske kurser, og i Februar måned du kunne her på side læse, at der var fuld knald på tilmeldingerne til FDM's køretekniske kurser for motorcykler.

FDM's køretekniske kurser er i øjeblikket lige som så meget andet sat på pause under nedlukningen; men vi ved, at FDM arbejder benhårdt på at tilrettelægge kurser på andre datoer, så ingen går forgæves.

I mellemtiden er vi danske motorcyklister ikke sådan at slå ud, så vi bruger da bare lidt tid på teoriundervisning imens vi venter på, at der åbnes for kørekurserne.

Det kan vi i hvert fald konstatere her på MagaCin, hvor den seneste måneds højdespringer er artiklen, som beskriver hvorfor de skrappeste racerkørere stritter med det ene ben under indbremsning til sving.

Artiklen fortsættes under billedet

#1 Læs Speciel køreteknik forklaret her.

Et stort antal læsere har læst artiklen der afmystificerer 'The Rossi leg-dangle', hvor dygtige Sylvain Guintoli på fornem pædagogisk vis forklarer hvad der ligger bag fænomenet. Guintoli bruger tiden under nedlukningen til at dele en række videoer, hvor den 37 årige franske racerkører deler ud af sin viden om køreteknik. Se eksempelvis artiklen Avanceret køreteknik: Ti tips og tricks, hvor du finder en video hvor Guintoli giver dig 10 TIPS AND SECRETS TO RIDE LIKE A PRO RIDER ON TRACK.

Men det er ikke kun køreteknik der interesserer læserne, for motorcyklens historie og et af de mest ikoniske motorcykel mærker har også fået sin del af opmærksomheden. Den store skandale hos engelske Norton, hvor både forretningspartnere, pensionsopsparere og kunder er blevet snydt og bedraget så vandet driver, har fået berettiget opmærksomhed i medierne verden over. Men danske læsere er faktisk også interesseret i at høre om, at mærket nu går en glorværdig fremtid i møde, efter at indiske TVS har købt Norton. Historien om at mærket overlever den gigantisk skandale, indtager andenpladsen på listen over den seneste måneds højdespringere.

Artiklen fortsættes under billedet 

#2 Læs Norton overlever trods gigantisk skandale her.

Men det er ikke kun artikler om fortid, MC-historie og klassiske motorcykler der har danske motorcykelentusiasters opmærksomhed. For danske motorcyklister er også interesseret i at høre om hvad fremtiden bringer af spændende nyt. Det bekræftes af den seneste måneds treer på listen, hvor du kan læse at Kawasaki er ved at forberede sit indtog på markedet for elektriske motorcykler.

Artiklen fortsættes under billedet

#3 Læs Elektrisk Kawasaki EV Endeavor her.

Markedet for retroinspirerede og klassisk udseende motorcykler er eksploderet i de senere år, og stort set alle motorcykelproducenter har en eller flere varianter på modelprogrammet. Tyske BMW har gennem længere tid være helt fremme i skoen med BMW NineT serien, men nu har den længe ventede BMW R18 langt om længe set dagens lys.

Vi kan godt forstå, at BMW's retroinspirerede BMW R18 med den gigantiske 1800 boksermotor har fået rigtig stor opmærksomhed, og artiklen om den officielle præsentation af modellen indtager da også 4. pladsen over den seneste måneds mest læste artikler.     

Artiklen fortsættes under billedet

#4 Læs BMW R18 officielt præsenteret her.

Som det fremgår i indledningen var danske motorcyklister i den forgangne måned mest interesseret i at læse om køreteknik. Det er rigtig fedt at konstatere, for det betyder ikke blot at køreoplevelsen på motorcyklen forbedres markant, men også at sikkerheden øges betragteligt, når flertallet af motorcyklister skærper kompetencerne udi at håndtere køretøjet.

Og vi er tilsyneladende blevet rigtig bevidste om, hvad vi selv kan gøre for at øge sikkerheden.

En ny let forståelig mærkningsordning for motorcykelbeklædning er undervejs, hvor betegnelserne AAA, AA og A inddeler motorcykelbeklædningen i tre forskellige kategorier, hvor AAA er den mest sikre.

Det er vi nok ikke ene om at synes er en rigtig god ide, og artiklen om netop dette emne viser da også, at mange danske motorcyklister finder oplysningen interessant.

Så interessant at artiklen om dette nye tiltag indtager femtepladsen over den seneste måneds mest læste artikler her på MagaCin.

Artiklen fortsættes under billedet

#5 Læs Nye krav til MC-beklædning her.

Et indblik i hvad danske motorcyklister var mest interesseret i at læse om her på siden i April måned, og husk nu, at du stadig kan læse den foregående top 5 liste over mest læste artikler her.

De seneste par dages regnvejr har veget pladsen for solskin, og det endda så langt vejrudsigten rækker.

Du er selvfølgelig velkommen til at blive hængende her på siden lige så længe du har lyst, men man kunne jo også driste sig til en tur på nakken af kværnen.

Hav en rigtig god dag… vi ses derude.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start