MagaCin giver dig fem gode grunde til at køre MC
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fem gode grunde til at køre motorcykel

Mangler du at overbevise dig selv eller andre om lyksalighederne ved MC-kørsel - så læs med her
Nicolaus Johansen
06/05-2020 kl. 05:00

Det er bare pivfedt at køre på motorcykel – men mangler du alligevel argumenter for at overbevise dig selv eller andre om motorcykelverdenens fortræffeligheder, er der god grund til at læse med her. 


Grund nummer et – det er billigt

Hvis budgettet er en anelse stramt eller du blot er lidt nærig af natur, men stadig vil have friheden til at transportere dig selv når og hvorhen du vil, er det svært at komme uden om tohjulet transport. Uanset om det handler om anskaffelsespris, forsikringer, drift eller afgifter, er det svært ikke at smile ved regningernes relativt beskedne størrelse. 

For nyligt undersøgte vi her på MagaCin, hvor godt kørende du kan blive for blot 15.000 kr – bevares det er da også en slags penge, men du får ikke meget bil for det samme beløb. Ønsker du et spritnyt køretøj, kan det også sagtens lade sig gøre for cirka det halve af en mikrobils pris og mulighederne er mange. Surfer du rundt mellem de mange tilbud, vil du opdage, at der ofte er fornuftige garantimuligheder på nye motorcykler – helt op til fem år i nogle af tilbudene. 

Når det handler om ejerafgift på din nye tohjulede ven, er det ufatteligt let at skabe sig et overblik. Det koster nemlig 730 kr. pr. år, uanset hvilken motorcykel du har valgt – medmindre det er lykkedes dig at støve en dieseldreven af slagsen op, så er der nemlig en ekstraafgift på 520 kr. helårligt.

Stiller vi skarpt på benzinøkonomi, er motorcyklerne også med helt fremme, når det gælder om at spare på de gyldne dråber. Du kan nemt få selv relativt potente motorcykler til at kravle over 20 km/l, såfremt at du ikke holder kablet stram konstant. En decideret sparegris som Honda NC700, kan ifølge det amerikanske benzinforbrugssite – fuelly.com – nemt præstere 30 kilometer pr. liter ude i den virkelige verden.

Grund nummer to – det er sundt 

Det er ganske vist – motorcykelkørsel er decideret sundt for dig. For godt og vel et år siden, offentliggjorde UCLA's Semel Institute for Neuroscience and Human Behavior i samarbejde med Harley-Davidson, resultatet af et mindre videnskabeligt forsøg.

50 forsøgspersoner fik monteret en række sensorer, der kunne give forskerne konkrete data for flere forskellige parametre. Inden forsøget fik deltagerne målt hjerneaktivitet, hormon niveau og meget andet i hviletilstand, og imens de kørte bil for at have et sammenligningsgrundlag. 

Resultatet af forsøget viste, at bio-markører for stress reduceres med 28% under kørsel på motorcykel, at pulsen under 20 minutters kørsel øges med 11%, adrenalinniveauet hæves med 27%, samt at fokus og opmærksomhed er væsentligt skærpet under kørslen – lidt det samme som der sker, hvis du går i et motionscenter. Ergo er det sundt at bevæge sig rundt på MC.

Grund nummer tre – det er sjovt

Lad os slå det fast med det samme; det er bare ubegribeligt fedt at køre på motorcykel. Første gang du oplever accelerationen på selv en moderat maskine, er du fuldstændig fanget, og det er et fix som du bare vil have mere af. Det skyldes især måden farten opleves på, den er simpelthen mere ufiltreret og nærværende. 

I det hele taget opleves de fysiske kræfter bare mere direkte gennem styr, sæde og fodhvilere, uagtet hvad du foretager dig. Det er som om du har din helt egen personlige rutsjebane, hvor du altid står forrest i køen, og selv bestemmer hvor mange ture du vil have. Om du er til rutsjebaner med høj fart, skarpe sving eller mere til adstadigt tempo og bløde kurver er helt op til dig, for det er dig som er direktør i din egen forlystelsespark.

Livet er bare bedre når du når sidder over skrævs på din tohjulede ven, end hvis du sidder afsondret, pakket ind i bur af stål og glas – eller, Gud forbyde det, befinder dig i et offentligt transportmiddel. Der er ikke noget mere livsbekræftende end at mærke solens stråler og fartvindens sus, blandingen af naturens dufte med udstødningsgas, og følelsen af en spindende og veloplagt motor mellem benene. Undgå for alt i verden, at snyde dig selv for den glæde og kom afsted. 

Der er i skrivende stund 7.252 motorcykler til salg på 123mc.dk

Grund nummer fire – vær lige den du vil 

Din MC er meget mere end blot et ligegyldigt transportmiddel som fragter dig fra A til B – det er en ven som nærer fantasier og drømme – du kan være lige den og det du har lyst til, når først du har valgt den maskine som passer dig bedst.

Når du jagter sving på sognevejene, iklædt det strammeste læder, på din R1’er om søndagen, kan du være ham der viser Valentino Rossi hvordan skabet skal stå. 

Samtlige indbyggere i Århus vil være sikre på, at Steve McQueen er genopstanden når du ruller ned ad Randersvej på din Triumph Scrambler i tusmørket en tilfældig tirsdag aften.  

Peter Fonda sender dig et anerkende vink hinsides graven, for dit ihærdige arbejde med at udbrede kendskabet til Easy Rider filmen, når du brager afsted med armene helt i vejret på din custom Harley-Davidson – komplet med Stars and Stripes på tanken. 

Byens hippeste hipster vil stirre misundeligt på dig, når du ruller op foran Café Europa på Amagertorv på din FB Mondial HPS 125 Hipster og skønne møer vil flokkes omkring, for at beundre dig og din smækre italiener.  

Du kan være verdens vildeste globetrotter, når du kører afsted på din topudstyrede BMW 1250 GS, selvom du blot pendler på den fra Slagelse til København. Måske lykkes det dig før eller siden at træde i fodsporene på Ewean McGregor og Charlie Boorman eller også gør det ikke – det er ligegyldigt, for følelsen af at være verdensomrejsende er det der tæller.

Med andre ord er din motorcykel en veritabel tryllestav og tidsmaskine der transporterer dig lige hen i den drøm og verden du fantaserer om – oveni at den også får dig fra A til B.

Grund nummer fem – fællesskab

Ligegyldigt hvilken MC du vælger, bliver du en del af et særligt fællesskab fra første kørte meter. Uanset hvor du bor, hvad du arbejder med, hvem du stemmer på eller hvordan du ser ud, er du med i en unik klub, hvor du er medlem i kraft af dit køretøj. 

I denne klub hilser vi anerkendende på hinanden, når vi mødes ude i det ganske land – en salut der er mere end blot varm luft. Det har undertegnede oplevet et utal gange i løbet af mit tohjulede liv – som dengang jeg som ny udslået motorcyklist, havde maskinstop i en grøftekant, men jeg på ingen måde skulle vente længe, førend tjenestevillige medlemmer fra denne uofficielle klub stod klar med hjælp og opbakning.

For ikke at nævne alle de gange, jeg er faldet i snak med fremmede mennesker, blot fordi jeg kørte på motorcykel. Som en noget ældre og tydeligvis mere velhavende BMW-kører sagde til mig på en parkeringsplads for mange år siden: ”Den her snak ville vi jo aldrig have haft, hvis du var kommet i en Toyota og jeg i en Mercedes”, og jeg kan garantere, at andre motorcyklister ville kunne stemme i med lignende oplevelser indtil helvede fryser til.

Har du ikke allerede kort til at føre motorcykel, kan jeg på det kraftigste opfordre dig til at få et. Er der er en ledig plads i garagen, så synes jeg 2020 skal være året, hvor du fylder den plads ud med en MC. Så det er bare at komme ind på 123mc.dk og finde en kværn som passer dig.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start