Avanceret motorcykel-elektronik - Aprilia V4 MP
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fantastiske Aprilia V4

Verdens mest avancerede motorcykel-elektronik til landevejen
Tommy Rønn
16/12-2015 kl. 22:30

Aprilia har netop lanceret verdens mest avancerede elektroniske pakke til gademotorcykler. Pakken hedder Aprilia MP. Aprilia MP er en del af udstyret på de nye V4 maskiner fra Aprilia, nemlig 2016 RSV4-RR og Touono V4.

En del af den elektroniske pakke, er en APP til smartphone, en GPS modtager på motorcyklen, elektronisk justering af motorcykel-setup, Ride-By-Wire og et multi display på motorcyklen.

Aprilia MP softwaren til smartphone, kan justere motorcyklen direkte fra APP´en. Det betyder setup af affjedring, gas response, niveau af tractioncontrol, niveau af ABS, niveau af baghjulskontrol osv. Det lyder jo smart det hele, men elektronikken kan endda justeres til hvert sving på en racerbane. Nu bliver det rigtig smart. 

Det betyder Aprilia MP softwaren f.eks kan levere meget tractioncontrol, blød affjedring og lidt ABS i sving 1. Meget tractioncontrol, medium affjedring og meget ABS i sving 2. Lidt tractioncontrol, hård affjedring og meget ABS i sving 3. Dette er et eksempel, og det kan gøres meget mere avanceret da alt kan justeres. GPS på motorcyklen holder placeringen på en bane på plads.

Aprilia MP APP kan også optimere pilotens kørsel. Den kan omgang efter omgang analysere kørslen, så den efterfølgende kan samle linier, gasgivning og nedbremsninger mod det optimale i hvert sving. Elektronik de professionelle benytter, og som for få år siden kostede vanvittige summer.

Når kørsel er færdig, kan alle data trækkes ud via smartphone, så alle informationer fra kørsel kan aflæses. Også den skræmmende ydelses-procent samt gas-position. De fleste får et chok over hvor lidt der køres med fuld ydelse på en 200 hk superbike på en racerbane. Vi kan godt komme med et hint. Nærmest aldrig.

Aprilia imponerer igen med at være helt i front med standard motorcykler på racerbanerne.

Del med en ven

0 personer snakker om “Fantastiske Aprilia V4

  1. Hold kæft er i vågnet op!!!!! Det var sgu da på tide at i åbner øjnene for hvor super god en Rsv4 er 🙂

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start