Fake news: ingen motorcykel fartbegrænsning fra EU
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fake news om MC-fartbegrænsning fra EU

Misinformation trives på internettet
Mathias B. Høj
09/03-2019 kl. 10:00

Måske du allerede har læst det forskellige steder på nettet? Facebookgrupper og på diverse nyhedssider med mystiske URL'er? At de, dem der nede i EU, vil begrænse motorcyklers fart elektronisk, ligesom der er planer om ved biler. Særligt i Storbritannien har der været mange rygter og nogle af dem er også nået til Danmark.

Bare rolig: det har intet på sig. Endnu i hvert fald. Det bekræfter Federation of European Motorcyclist's Associations (FEMA), som har været i dialog med Europaparlamentet samt britiske motorcyklistorganisationer, som også har forholdt sig til rygterne.

Hvad drejer det sig om?

Planerne omhandler såkaldte Intelligente fartbegrænsere, som i nye biler, lastbiler og busser ved hjælp af kamera, GPS og lignende teknologi, i en eller anden form giver en begrænsning af farten. Reglerne forventes at træde i kraft i 2022.

Motorcykler er ikke inkluderet i disse planer, som for nuværende er forbeholdt firehjulere. Men der er naturligvis ingen garanti for, at det bliver ved at være sådan. Derfor forbereder FEMA sig også på, når eller hvis disse krav kommer, at kunne repræsentere motorcyklisterne bedst muligt. Udgangspunktet for FEMA vil være, at Intelligente fartbegrænsere indbygges som vejledende systemer, som eksempelvis giver øget modstand i gashåndtaget ved givne overskridelser af fartgrænser. Snarere end en elektronisk begrænsning.

FEMA arbejder som europæisk repræsentant for nationale motorcyklistorganisationer, for at give motorcyklister en stemme i lovgivningen. Og især i forhold til sikkerhedsspørgsmål, som eksempelvis at få (delvist) selvkørende biler til bedre at registrere tohjulere.

Kilde: FEMA.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start