Motorcykelkursus: Færre dræbes på motorcykel - Uheld
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Færre dræbes på motorcykel

Danske motorcyklister forbedrer selv sikkerheden
Webmaster
09/09-2011 kl. 00:45

I 2008 mistede 43 danskere livet på motorcykel. I 2009 endte 26 motorcyklister i døden og i 2010 endte 22 danskere livet på motorcykel.

I år til dato har 13 mistet livet på motorcykel. 13 er stadig alt for mange, men tendensen er positiv. Det kan stadig blive bedre, men 13 er bundrekord i nyere tid.

En af forklaringerne på den positive tendens kan være, at motorcyklisterne er blevet mere sikre og opmærksomme trafikanter. Langt flere vælger nemlig efteruddannelse som en del af sikkerhedsudstyret. For bare 10 år siden var efteruddannelse og kurser noget forbeholdt de få. I 2011 har mere end 1% af de danske motorcyklister valgt efteruddannelse og kurser.

Samlet har ca. 1.300 danske motorcyklister valgt at bruge en dag på forbedring af teknikkerne i 2011, på et af  de godkendte kurser hos sikkertrafik.dk. Flere har har brugt mere end en dag, men alligevel et flot resultat. Med godt 100.000 motorcyklister i Danmark, kan antallet af efteruddannere måske nå endnu højere i 2012.

Danmarks største kursusudbyder til motorcyklisterne, samarbejdet mellem MCTC og FDM, har i 2011 afviklet kursusdage for ca. 1.100 motorcyklister. Organisationen DMC kursusdage for ca. 70. MC Sikkerhed kursusdage for ca. 90 og endelig kørelæreren Asger Heinrich Nielsen, kursusdage for ca. 50 danske motorcyklister.

Fælles for alle kursusudbyderne er at kursisterne ofte er gengangere. Der er derfor flere og flere der bliver meget dygtige, men desværre også en stor gruppe der aldrig kommer på efteruddannelse.

Del med en ven

0 personer snakker om “Færre dræbes på motorcykel

  1. Det kunne ikke tænkes at det danske sommervejr, eller mangel på samme, også har sin del af æren for det lave tal……

  2. Jeg har tidligere databehandlet MC dødsfald, og nået til den klare konklusion, at datamaterialet er for lille til at sige noget bestemt. Det sagt så er der klare indikatorer for at antallet er konstant over tid. Derfor her jeg advokeret KRAFTIGT imod at myndighederne benytter stigninger til lovgivning, hvis disse stigninger ikke er signifikante (hvilket de ikke har været)
    Det samme vil jeg så sige "internt" lad nu være med at råbe op fordi der er et godt år (selv om 13 er så lavt et tal at det over tid kan bidrage til at vise et egentlig fald)
    Lad os i vores stille sind glædes over at året har været godt og skånsom, og bede til at der ikke er 26 (også et pænt lavt tal) til næste år, for så er vi på forsiden af BT med en 100% stigning :- (og det sælger jo aviser)

  3. Uanset forklaringen "Mill Hill" er det sgu da fedt der ikke er så mange der dræbes. Lad os nu bare i stilhed nyde vi holder op med at dø.

Skriv et svar

Giver børn en ny start