MC-Ulykker: Færre dræbes på motorcykel - Mere sikkert
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Færre dræbes på motorcykel

Danskerne kører mere og mere sikkert
Tommy Rønn
06/08-2012 kl. 16:00

I 2010 var 15 motorcyklister blevet dræbt inden 1. august. I 2011 mistede 11 motorcyklister livet inden 1. august. Gennem året 2012, som er det mest skadesfri år for danske motorcyklister gennem alt den tid der er foretaget registreringer, er kun 3 blevet dræbt på motorcykel. 3 er 3 for mange, men stadig et usædvanlig flot lavt tal.

Hvad der skyldes dette lave tal her i 2012 er det endnu ikke mulig at konkludere på. Vi må derfor nøjes med at glæde os over, at det gennem de seneste 5 år er blevet stadig mere sikkert at færdes på motorcykel. Ingen tvivl om gensidig hensyntagen i trafikken, forbedrede køreevner qua efteruddannelse samt flere maskiner med ABS er en del af forklaringen, men det forklarer ikke hele denne flotte nedgang i trafikdrab.

Med så lave drabstal på motorcykel, er motorcyklerne nu et relativt sikkert transportmiddel som spadserebenene og trædecyklen.

Dejlig statistisk information.

Del med en ven

0 personer snakker om “Færre dræbes på motorcykel

 1. Helt klart den kolde og våde sommer. Jeg kan ikke mindes jeg har kørt så lidt, som i år.

 2. Fra 15 til 3 grundet vejret? Goddaw mand økseskaft 😉 Det kan måske forklare noget men sgu da ikke en så vild nedgang.

 3. Det våde vejr fik også skylden for det lave til sidste år 🙂
  Jeg synes vejret har været fint. Jeg har til dato kørt 14000km i år = ca. dobbelt så meget som sidste år ved samme tid, og 3 gange så meget som 2010.

  I år kan vi i stedet begrunde det med at sportsmaskinerne er gået af mode, højere bødetakser, den mindre hastighedskontrol, alt det fine nye asfalt vi har fået i Østjylland eller finanskrisen.

  Jeg skyder lidt forsigtigt på at flertallet kører pænere og tager efteruddannelse (kørekurser) mere seriøst 😉 Selvfølgelig let kamufleret af statistiske tilfældigheder.

 4. Dejligt med så fine tal, selvom tre er for mange.
  Når vi så lige snakker om fanden, så sker det lige, at to motorcyklister trafikdræbes, i den første uge af august 🙁
  Mine tanker går til de efterladte.
  Jeg har lavet en lille statistik på min hjemmeside http://www.mc-turretur.dk Tallene kommer fra forskellige avisgennemlæsninger. Dem der er kommet til skade, er kun toppen af isbjerget, da jeg kender til en del, som ikke har været omtalt i landets aviser.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start