Tag et smut på Ducati, BMW & H-D museum fra sofaen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Et smut på museum fra sofaen

Ducati, BMW og Harley-Davidson åbner dele af deres museer op på Google Maps ved hjælp af Street View
Mikkel Skotte Sølvkjær
20/04-2020 kl. 05:00

Nedlukningerne der for tiden fastholdes over hele verden, er der ikke meget godt at sige om, men heldigvis kommer der konstant positive tiltag fra flere producenter og arrangører, som kan bidrage med lidt underholdning eller ny viden – på virtuel vis. 

Nu slår Ducati, BMW og Harley-Davidson de digitale døre op, og lader os komme indenfor, så vi efter køreturen i det dejlige forårsvejr, kan koble af i sofaen med en kop kaffe og et smut på museum. 

Flere virtuelle tilbud

Senest har vi set Honda invitere på rundtur i Honda Collection Hall, hvor adskillige ældre klassikere fra den vingeklædte producent er udstillet. Blandt Honda's udstillede produkter hører også en flok historiske biler, men dem kiggede vi ikke ret meget på i denne ombæring. 

Selvsamme producent gav også en virtuel rundtur på Tokyo Motor Show, hvor de fremviste en del spændende koncepter og nyheder, blandt andet en vanvittig lækker hyldest til Bol'dOr modellerne.

MotoGP har valgt at give os mulighed for at se kørerne fornøje sig med ræs på en digital platform, med en lancering af virtuelle MotoGP løb – med første løb på Mugello, og minsandten også med en runde på Red Bull Ring – og selvom det er et meget lille plaster på såret for aflysningerne af de rigtige løb, tager vi alligevel hatten af for et fint initiativ.

På opdagelse i verden

Hungrer du efter flere klassiske motorcykler end dem du så i Honda's bygninger, og samtidig har en trang til at gå rundt og gøre dig kulturel på et museum, så er der nu mulighed for det ved hjælp af Google maps. 

Både Ducati, BMW og Harley-Davidson har kørt et 360 graders kamera gennem udvalgte dele af deres udstillingshaller, og på den måde er motorcyklerne foreviget i Google's Street View format. Det betyder at du kan besøge hvert enkelt museum ved hjælp af det digitale verdenskort, klikke på 360º-visning, og ellers bare nyde at klikke dig rundt forbi de forskellige modeller. 

Psssst… Vidste du at det faktisk også gør sig gældende for flere danske motorcykelforhandlere.

Navigering gennem udstillingerne er til tider lettere kluntet, og en gang i mellem kan det tage en del klik før den rette vinkel er opnået, men man vænner sig hurtigt til systemet. 

Er du for doven til selv at klikke gennem hele møllen og finde museerne på maps, så hjælper nedenstående links dig på vej.

 • • Museo Ducati, Bologna – En flot udstilling hvor både de nyeste racere, og helt klassiske modeller er udstillet. Du kan gå tilbage i tiden og se de allerførste cykler med hjælpemotor, som firmaet startede med at fremstille efter omstillingen af produktionslinjen fra elektronik til motorcykler.
 • Eller du kan kaste et blik på ikoniske modeller som eksempelvis denne Ducati 916 fra 1994, der markerede en ny æra af endnu smukkere designs på firmaets sportsmotorcykler. 
 • Artiklen fortsætter under billedet
 • Massimo Tamburini's mesterdesign er midtpunktet i et af lokalerne
 • • BMW Museum, München – Den tyske producent fremviser flest biler, faktisk nærmest kun biler – så er du advaret.
 • Der er dog mulighed for at få et glimt af et par sjove historiske motorcykler. Herunder ser du bagenden af en BMW R80 GS fra det legendariske Paris-Dakar rally, med tilføjelse af en dobbelt bagsvinger for at modstå de mange tæsk en ørkenvandring giver.    
 • Artiklen fortsætter under billedet
 • R80 GS vandt Paris-Dakar i 1981,83,84 og 85
 • • Harley-Davidson Museum, Milwaukee – De store amerikanere går aldrig ned på pompt og pragt, heller ikke når det gælder deres museum.
 • Hele udstillingen oser af historie, og der er rigtigt mange fede klassikere. Alle motorer er repræsenteret, lige fra nogle af de første V2'ere fra 1909 til de store Milwaukee Eight kæmper vi ser i dag.
 • Som du kan se på billedet her under, faldt vi over en Harley-Davidson XR750 Dirt Tracker fra 1970. Motorcyklen blev primært brugt til Dirt Track Racing, men modellen er mest kendt som stuntlegenden Evel Knievel's foretrukne våben i de vanvittige store hop og stunts, han foretog i 70'erne.   
 • Artiklen fortsætter under billedet
 • Harley-Davidson XR750 – en ægte Tracker fra dengang far var dreng
 • Vi ved da godt, at det ikke er det samme som at se modellerne i virkeligheden – ikke desto mindre er det fedt at finde nogle historiske modeller frem og blive inspireret til at tage på udflugt, når det igen bliver muligt.
 • Rigtig god fornøjelse med udstillingerne – husk madpakken.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start