Eric Buell konkurs igen. Slut med EBR motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Eric Buell konkurs igen. Slut med EBR motorcykler

Manden med de spændende ideer, kan ikke fortsætte forretningen
Tommy Rønn
15/04-2015 kl. 23:15

Først hed motorcyklerne udviklet af Eric Buell, bare Buell. Den produktion og mærket døde, da Harley-Davidson valgte at fokusere på kerne forretningen, nemlig produktion af motorcykler til dem der ønskede at cruise. Da Buell i vid udstrækning var baseret på Harley-Davidson endte denne beslutning med dødsstødet for mærket Buell.

Efterfølgende opstod et nyt mærke, nemlig EBR. Dette navn er en forkortelse for Eric Buell Racing. Eric Buell kunne så fortsætte med udvikling af spændende motorcykler, indeholdende de lidt skæve, og til tider geniale ideer, der gør motorcyklerne fra Eric Buell så specielle. EBR var baseret på en motor udviklet af en flok studerende på universitetet i Wien.

Nu kommer forbrugernes dom. EBR har ikke kunnet sælge, og virksomheden EBR lukker omgående grundet bankerot, altså konkurs. Det betyder at motorcykler fra alternative Eric Buell nu er ren historie.


Ifølge den lokale avis, Milwaukee Journal Sentinel, er der ingen muligheder for genrejsning af produktionen, og motorcykler med Buell navnet er definitivt passé. Det betyder at også reservedelsproduktionen stopper omgående. Selv EBR hjemmesiden er allerede lukket.


Trist da Eric Buell ideerne var spændende, og det undrer ekstra meget da stærke indiske Hero også var en del af EBR.


Dansk forhandler af EBR var Vagn Jensen Motorcykler i Horsens. I butikken står stadig et par EBR, så det er stadig mulig at få fingre i en EBR, som nu har alle muligheder for at blive et regulært samlerobjekt.


Her kan vores sidste interview med Eric Buell ses. Et interview fra dengang Eric Buell stadig troede på fremtiden.

Del med en ven

0 personer snakker om “Eric Buell konkurs igen. Slut med EBR motorcykler

  1. Vagn Jensens EBR'ere er ikke ligefrem fløjet ud af butikken.
    Og nu hvor der ikke laves EBR-reservedele mere, så hjælper det nok ikke på salget.
    Eller gensalgsværdien for den skyld.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start