Er det her Honda's Fireblade? - spionfotos fra Suzuka
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Er det her Honda's nye Fireblade?

Friske spionfotos er dukket op på twitter
CO
24/10-2019 kl. 11:30

Friske billeder af hvad der tilsyneladende er en helt ny Fireblade fra Honda, er for ganske få dage siden dukket op på twitter.

En vaks tilskuer var hurtig til at finde kameraet frem, da han spottede en HRC lastbil i pitten ved Suzuka racerbanen i Japan. 

Racerbanen bliver drevet af Mobilityland Corporation, som Honda er kraftigt involveret i, så det er måske meget naturligt, at det er her testkørsler af en ny model foretages.

Lastbiler fra Honda Racing Corporation og affjedringsproducenten Öhlins side om side

HRC lastbilen gemte på en camouflereret testcykel

HRC lastbilen der var parkeret ved siden af en lastbil fra den svenske affjedringsakspert Öhlins, viste sig at transportere en camoufleret Honda, der senere blev luftet på bane. Twitter brugeren NOBU㌠ @JO3VHC fik ikke kun skudt nogle billeder af testcyklen, men også en stump video der efterfølgende blev lagt op på twitter.

Som du kan se og specielt høre i videoen, er der vist ingen tvivl om at den forklædte motorcykel er udstyret med en ret potent motor i literklassen, og man kan vist godt uden at ryste på hænderne påstå, at testmotorcyklen bliver kørt af en kompetent fører. Der er angiveligt tale om Honda's tyske MotoGP testkører Stefan Bradl.

Særskilt fokus på aerodynamik

Det er ikke nogen hemmelighed, at Honda gennem længere tid har arbejdet på en ny Fireblade, og at producenten er yderst detaljeorienteret vedr. aerodynamikken. Det kan du læse mere om i artiklen Ny Fireblade med optimal aerodynamik, og i artiklen Flere winglets må give mere downforce, ser du tegninger fra en patentansøgning der viser skjulte såkaldte “winglets”.

På billedudsnittet herover ser vi noget der ligner patentansøgningen ført ud i praksis, og den skarpe iagttager noterer sig, at der også er udstyr til datalogging monteret.

Men Honda mener tilsyneladende ikke at datalogging bør stå alene ved testkørsel af nye modeller, for producenten havde også den eksisterende model med #13 på kåben med i HRC lastbilen. Vi gætter på at Takumi Takahashi's (Moriwaki Althea Honda Team) WSBK racer var medbragt for direkte sammenligning med den nye model.

Spændende video og billeder af Honda's nye Fireblade, men næsten endnu mere spændende om Honda med testkørsel så tæt på EICMA, er klar til at præsentere den nye Fireblade ved efterårets store mc-messe om ganske kort tid.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start