Engelsk politi konfiskerer motorcykler - ny lov
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Engelsk politi konfiskerer køretøjer

UK lov om antisocial opførsel berører også motorcykler
CO
04/07-2009 kl. 07:00

En engelsk motorcyklist oplevede for nylig hvorledes ordensmagten slog ned med hård hånd og konfiskerede hans motorcykel.

Den 45årige Reginald Austin fra Liverpool, modtog for et års tid siden en advarsel for at køre mellem medtrafikanternes rækker. I England kaldes dette ”filtering”. Advarslen blev den gang givet for at ”genere eller være til ulempe” for de andre trafikanter, og hører under engelsk lovgivning vedr. antisocial opførsel. Da der ikke var nogen umiddelbar straf tilknyttet, var hændelsen dog ikke noget Reginald brugte ret meget energi på i tiden fremover.

D. 9. Juni i år vinkede en af etatens repræsentanter igen Reginald ind til siden, og betjenten informerede Reginald om at hans R1’er ville blive beslaglagt, da han nu for anden gang havde overtrådt loven om antisocial opførsel. Denne gang var han angiveligt blevet spottet ”filtering” i et fodgængerfelt, hvilket ville have været en overtrædelse hvis han rent faktisk havde overhalet bussen. Men det forløb afviste Reginald på det kraftigste. ”Jeg standsede ved siden af en bus forrest i køen, men jeg var på intet tidspunkt forrest”.

Reginald havde sin 20årige søn med som passager, og de blev begge efterladt i vejsiden uden motorcykel, og kunne end ikke få en kvittering for beslaglæggelsen.

Inspector Mark Pennington fra Merseyside Police: “Section 59 advarsler bliver udstedt under “the Police Reform Act” til trafikanter der bliver stoppet efter at have anvendt deres køretøjer på antisocial vis. Dette inkluderer skødesløs og ubetænksom kørsel som forårsager, eller kan forårsage gene, ulempe eller ubehag for offentligheden. Politiet kan konfiskere et køretøj efter at have udstedt en advarsel”.

Reginald måtte senere slippe £ 150,- for at få sin motorcykel tilbage, og mon ikke Reginald efterfølgende har sat sig grundigt ind i engelsk lovgivning vedr. antisocial opførsel.

Som Obelix plejer at sige: ”De er skøre de romere”.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start