Endelig: kendt hjelmmærke præsenterer smarthjelm
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Endelig: kendt hjelmmærke præsenterer smarthjelm

Heads-up display til masserne
Mathias B. Høj
15/01-2019 kl. 09:43

Indrømmet – vi er ved at nå et mæthedspunkt, ikke? Der lanceres den ene smart-hjelm efter den anden, med heads-up display, bluetooth og hele dynen af Connectedness. Men det er som om de aldrig rigtig når hele vejen ned til butikken, hvor gadget-glade typer står klar til at smide penge efter dem.

Vi nævner i flæng: BMW's forsøg udi smarthjelme, Skully og Jarvish, samt eftermarkeds-gadgets som Nuviz. Det som der virkelig har manglet, har været de store hjelmproducenter, som kan tilbyde en troværdig sikkerhed (for det er jo, trods alt, derfor vi kører med hjelm), samt en produktionsvolumen som gør, at der kan masseproduceres i et omfang, så priserne ikke stikker helt af. 

På Consumer Electronics Show i Las Vegas præsenterede Shoei deres nye smarthjelm, med det ligeledes smart-lugtende navn IT-HT. Vel at mærke som den første større hjelmproducent til at præsentere sådan et tiltag, som vi helt sikkert kan forvente flere af fremover.

IT-HT hjelmen er naturligvis med bluetooth og har mulighed for intercom og heads-up display på en gennemsigtig skærm placeret øverst i synsfeltet. Derved er det ikke nødvendigt at fjerne blikket fra kørselsretningen.

Ejeren kan tilpasse hvilken information der skal vises på displayet – eksempelvis fart, omdrejninger, navigation eller indkomne telefonopkald. Alt sammen via kommunikation med ejerens smartphone.

For at kunne koncentrere sig om sine kernekompetencer, samarbejder Shoei med japanske NS West, som i forvejen laver heads-up display til eksempelvis Mazda.

Desværre har Shoei ikke meldt ud hvornår hjelmen kommer på markedet – eller hvor lang tid hjelmen “kører” på en opladning.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start