Endelig en el-racer som er til at betale
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Endelig en el-racer som er til at betale

Lækkert moment på 244 Nm til lav pris på ny Lightning Strike. Men der er et problem
Mathias B. Høj
29/03-2019 kl. 08:44

Amerikanske Lightning, der som navnet antyder producerer lynhurtige elektriske motorcykler, har netop præsenteret deres nyeste model. Lightning Strike hedder den og fortsætter dermed metaforerne om lyn og torden.

Hvad er mere interessant, er prisen. Det er nemlig en motorcykel med en hel anden pris end Lightnings vanvittige racer LS-218. Den nye Strike har en startpris på 12.998$, som med dagens kursværdi er på 86.372 kr. Vel at mærke før afgifter og den slags ubehageligheder. Til sammenligning koster Harley-Davidson LiveWire 29.799$.

En evig udfordring for elektriske motorcykler, og biler for den sags skyld, er rækkevidden, eller manglen på samme. For give bedst mulige performance, har Lightning arbejdet med at give Strike så lav vindmodstand som muligt. Ifølge Lightning er Strike derfor den mest aerodynamiske motorcykel på markedet i dag – men forvent ikke mange andre motorcykelproducenter vil være enige i den vurdering.

Motormæssigt har Strike en væskekølet AC induktionsmotor, som i standardversionen leverer 90 hk og et moment omkring hele 244 Nm. Men naturligvis kan Strike købes i ekstra stærke varianter, hvis man er tilpas formuende. I Carbon Edition er ydelsen hævet til 120 hk og en tophastighed på 241 km/t, mod standardversionens 217 km/t.

Udover mere effekt, giver Carbon Edition også affjedring fra Öhlins, Brembo monoblok bremser og AIM Strada lap timer med GPS baseret data-logning til banebrug.

Rækkevidden er en udfordring med den mindste batteripakke på 10 kWt, som skulle give 112-160 km rækkevidde i by og landevej. En batteripakke på 15 kWt giver 168-240 km, mens den største variant med 20 kWt giver 240-320 km rækkevidde. 

Heldigvis kan Strike lades op ved almindelige husholdningsstik, opladere til elbiler og hurtigladere, hvor sidstnævnte kan give en rækkevidde på 257 km på 20 minutter. Hvis batteriet er stort nok, vel at mærke.

Der er desværre ikke nogen dansk importør (endnu), men med den økonomisk overkommelige Strike rykker sandsynligheden en smule op. Lightning forventer at sælge globalt fra slutningen af 2019.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start