En trist drejning - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

En trist drejning

Stort kørekort-alder hæves fra 21 til 24 år.
Tommy Rønn
17/10-2010 kl. 21:00

I Belgien tager de et skridt i en trist retning, i hvert fald set med motorcyklists øjne. Deres transportminister har femlagt lovforslag for hævning af aldersgrænsen, som kræves for at kunne erhverve fuld-effekt-kørekort.

Flere steder i Europa er aldersgrænsen 20-21 år for at føre store motorcykler. Nu vil belgierne altså hæve denne grænse til 24 år. Belgierne vil indføre et max på 35kW for personer under 24 år.

Den belgiske minister udtaler, at dette gøres for at følge de nye fælles europæiske mål, om minimering af antal tilskadekomne i trafikken.

Belgierne håber denne lov kan være gennemført inden to år.

Danske politikere følger ofte andre EU medlemslandes beslutninger i sådanne problemstillinger. Man må håbe danskerne undersøger data gruntigt før en sådan beslutning. I Danmark er det nemlig de voksne der tegner de fleste uheld.

Det kan jo være vi får en lov der forbyder danskere over 50 at køre kraftigere maskiner end 35kW. 

Del med en ven

0 personer snakker om “En trist drejning

  1. Hvis de endelig VIL lave noget om, var det så ikke bedre at lave det om sådan, at man den første sæson efter man har taget kørekortet (eller har indregisttreret/registreret som bruger på en motorcykel) kun må køre på "lille" cykel, og så glemme den der alders-regulering??

    Derved kunne man måske også opnå at nogle af de (lettere gråhårede personer) der fylder mest i statistikken, når at blive lidt mere dus med det at køre på 2 hjul, og derved får lidt mere rutine, inden de køber den store langdistancecruiser de altid har drømt om…

    Helst så jeg de pillede nallerne fra reglerne, men det er nok for meget at forlange,… 😀

  2. "Det kan jo være vi får en lov der forbyder danskere over 50 at køre kraftigere maskiner end 35kW." – Det er ikke noget at spøge med, så bli´r jeg satme kriminel.

    Ellers er jeg enige med ovenstående, to år med lille kørekort som start til alle, det er der fornuft i.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start