Politikontrol vil stoppe uopmærksomme trafikanter
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

En Politi-razzia vi kan li'

Bødeblokken er i denne uge særlig dedikeret til trafikanter der roder med deres mobiltelefoner
Mathias B. Høj
17/09-2018 kl. 10:50

Har du prøvet at blive overset af en anden trafikant, som var i fuld gang med at sende en SMS, rode med GPS'en, spise eller drikke eller måske endda læse nyheder på sin telefon? Hvis nej, godt for dig. Hvis ja, velkommen i klubben. “Små” og bløde trafikanter som motorcyklister bliver nemt overset i trafikken, når en medtrafikants primære opmærksomhed er på en spændende chat på telefonen.

Så set fra en motorcykelhjelm er Politiets Opmærksomhedskontrol fra 17. til 23. September 2018 en glimrende razzia. Flere af dem, tak.

Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken.

Hvad laver dine medtrafikanter egentlig rattet?

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret hvad ca. 26.000 trafikanter foretager sig bag rattet.

Undersøgelsen slår fast, at cirka 6 % af alle førere af personbiler og varevogne under kørsel udfører en handling, der kan distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken. Det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller GPS og/eller spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer (især lastbiler) er et problem. Mens cirka 6 % af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (især lastbiler) mere end dobbelt så stort, nemlig cirka 15 %, viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

”Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt”, udtaler politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter: 

”Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt at alle, som bevæger sig rundt i trafikken også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden”.

Rigspolitiet har i færdselsstrategien frem mod 2020 sat uopmærksomhed som et af 3 skærpede fokuspunkter.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start