Lugt-lås: Ny bøjlelås fra SkunkLock fremkalder bræk
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

En lås der stinker

SkunkLock er fyldt med ækel brækfremkaldende gas, som kommer ud på tyven, når han prøver at save låsen over
Mathias B. Høj
29/08-2018 kl. 10:19

Hvad skræmmer en motorcykeltyv? Høje alarmer bliver alligevel ignoreret i storbyer og man må ikke uddele huskekager til tyve, taget på fersk gerning. En stor kæde som giver tilpas meget bøvl for tyven hjælper helt sikkert, men amerikanske SkunkLock har tænkt scenariet videre. For hvordan gør man egentlig “arbejdspladsen” for tyve så træls som overhovedet muligt? Man tilføjer stank!

Og det er lige hvad låsene fra SkunkLock gør. De virker som almindelig bøjlelåse indtil et vist punkt – så udspyer de en stank så fæl, at det ikke er til at opholde sig i. For den U-formede lås indeholder et hult kammer med en blanding af tre gustne gasser, og når man har skåret igennem 30% af bøjlelåsen, når man ind til gasblandingen. Et stærkt tryk får gassen til fise ud af hullet til, og på, tyven. Opfinder og chef for SkunkLock lover gassen er direkte brækfremkaldende for 99% af alle mennesker – og generelt så ubehageligt, at man vil skynde sig væk. Gassen er designet til at hænge i tøj og hud, så tyven ikke slipper stankstraf, blot ved at løbe væk. Uden at gassen dog er sundhedsskadelig, så SkunkLock er også lovlig i EU.

Udover den åbenlyse fordel i at være et skjult og ubehageligt Kinderæg for tyve, bedyrer SkunkLock også, at låsen er fremstillet i modstandsdygtige materialer, så den også er besværlig at skære over, efter gassen er tømt ud.

SkunkLock er fremstillet til cykler, men er stor nok til også at kunne anvendes til motorcykler. Ved henvendelse har MagaCin erfaret, at en større og kraftigere model til motorcykler er under udvikling. Den forventes klar til sommeren 2019.

Selvom SkunkLock stadig figurerer på IndieGoGo som startup-virksomhed, skulle produktionen af lugtlåse allerede være i gang. 

SkunkLock er endnu ikke tilgængelig ved danske forhandlere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start