MC Bladene: En bladkatastrofe i Skandinavien
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

En bladkatastrofe i Skandinavien

Nogle rammes hårdt, andre rammes ikke
Tommy Rønn
06/12-2011 kl. 13:30

Efter nogle dage i selskab med både journalister og annoncører i det skandinaviske marked, er det let at konkludere, at motorcykelpressen som vi kender den ser helt anderledes ud om kort tid.

De Skandinaviske trykte blade er under et voldsomt pres, efter flere år med gigantiske underskudsforretninger. Tilbagevendende underskud klarer ingen virksomhed i længden, og lukninger må forventes hvis ikke branchen formår at vende tendensen straks.

Ifølge annoncørene er det de oversatte blade der er under størst pres, som f.eks. Skandinaviske Bike og Motorrad. Oversatte artikler er åbenbart ikke livretten blandt læsere og annoncører. Måske forståeligt nok da et godt køb i et land, ikke nødvendigvis er et godt køb i andre lande. Ydermere er vareudvalg ikke det samme i alle lande.

De løssalgsblade der klarer tiden bedst, er blade som norske MC Avisa og svenske Allt Om MC. De er lavet af lokale, og skrevet på lokalsproget. Det betyder ikke de klarer sig godt, da Allt Om MC også har underskud, men de klarer det mindre ringe end de oversatte magasiner.

Medlemsbladene klarer tiden overraskende flot, som f.eks vores danske Touring Nyt. De mærker også faldende acconceindtægter, men dette betyder mindre på et medlemsblad. Touring Nyt har, som en af de eneste, formået at holde oplaget.

Også det svenske medlemsblad fra SMC, som er en søsterorganisation til danske MC Touring Club, går nærmest uramt gennem tiden. Også de holder oplaget.

Godt vi har en tablet til fremtidig toilet og natlæsning. Så mister vi ikke hyggelæsningen hvis bladene forsvinder.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start