EMULA: El-cyklen med motorlyd - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

EMULA: El-cyklen med motorlyd

El-motorcykel gengiver alt fra lyd til vibrationer fra en ægte benzinmotor
Mikkel Skotte Sølvkær
15/06-2020 kl. 05:00

Elektriske motorcykler leverer en helt anderledes oplevelse end det oprindelige koncept med en forbrændingsmotor, som de fleste kender i forvejen.
Det har vi konstateret ved flere lejligheder, senest i det helt spæde forår med testen af Zero SR/S og den kåbeklædte søster SR/F.

Nu vil et italiensk techfirma ved navn 2electron lave radikalt om på fornemmelsen af at køre elektrisk motorcykel. Et nyudviklet system har det enestående formål, at skabe en virkelighedstro simulation af en benzinmotor, selvom drivkraften reelt kommer fra elektricitet.

Emula ser skarp ud

Teknologi
Modellen som det Napoli baserede firma præsenterer, hedder EMULA Concept, og er udstyret med en teknologi bestående af både hard- og software komponenter, der skal skabe en virkelighedstro gengivelse af en konventionel motorcykel.

Den samlede betegnelse for systemet kalder producenten for McFly Technology, og indtil videre kan den reproducere tre forskellige profiler af en benzinmotor med både momentkurver og effekt – en hidsig totakter fra 80’erne, en fircylindret rækkemotor på 600cc og til sidst en 800cc V2’er alá noget italiensk.

System oversigt

McFly systemet
Pakken du ser illustreret på billedet her over består både af højtalere til motorlyd, et bass-system der kan gengive vibrationer fra hver af de førnævnte profiler, en gearpedal og et koblingsgreb der kun er monteret med potentiometre – de fungerer altså helt virtuelt gennem softwaren, der er koblet på en stor touchskærm, hvorfra profiler og indstillinger kan vælges.
Selve softwaren er designet så smart, at enhver reaktion kommer til udtryk på baghjulet, og foretages der eksempelvis en nedgearing lidt for hurtigt, så får føreren altså direkte besked fra omdrejningstal og grebet på baghjulet, og det er på trods af, at gearkassen er virtuel.

Tjek motorcyklen ud herunder, hvor de tre profiler køres igennem på rullefelt med lyd og det hele:

Giver det overhovedet mening
På mange måder er EMULA med McFly teknologien et rigtig sjovt koncept. Specielt fordi den rejser en lang række spørgsmål, som vi motorcyklister ofte går og roder lidt med i denne tid, hvor elektriske køretøjer vælter ind i nyhedstrømmen.

Skal alt køre på el? Kan elmotorcykler være sjove? Vil jeg savne lyden fra min forbrændingsmotor?
Svarene er mange, og lidt mere komplicerede end vi har plads til her, men vi synes uden tvivl, at det er positivt, når forskellige producenter forsøger sig med koncepter for at live fremtidens motorcykler lidt op – om det så lykkes er en anden sag.
Virker det en smule fake med et helt sorround-anlæg plastret fast på motorcyklen – tja, bilerne eksperimenter også med det, selvom det ikke gør det mere charmerende.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start