EICMA: Her er den nye Kawasaki Versys 1000
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

EICMA: Her er den ny Versys 1000

Bedre ergonomi og komfort - og masser af elektronik
Mathias B. Høj
06/11-2018 kl. 12:37

Den komfortable, men også svingvillige Versys 1000 er blevet opdateret til 2019. På EICMA er 2019-versionen just præsenteret og Kawasaki lover høj komfort, men også masser af sjov, på de lange ture. Just som på de tidligere modeller – men bedre.

Motoren er stadig den firecylindrede 1043 cc, men der er kommet mulighed for elektronisk cruise control. Og når vi anno 2018, snart 2019, taler elektronisk, er det naturligvis med en IMU – en slags hovedprocessor for motorcyklen, som en CPU er for din computer. Den styrer også teknologien, så kurvekørslen er elektronisk optimeret.

De radialt monterede forbremser har jævnfør ovenstående nu også fået tilført intelligens og KIBS sikrer en elektronisk kontrolleret nedbremsning. Lygterne er nu LED fortil.

Komfortmæssigt er der nu variabel vindskærm og det er muligt at tilkøbe hvad Kawasaki kalder Ergo-Fit, som tilbyder to forskellige siddehøjder. Så det kortbenede segment også kan køre den store rejsemaskine. Køber man topversionen Versys 1000 SE, tilbydes også LED kurvelys og elektronisk affjedring foran og bagtil. Men også slipperkobling og quick-shift tilbydes, men det offentliggjorte pressemateriale er lidt uklart med, om det også tilbydes i standardversionen.

Ja ja, siger du – det er meget smart, men kan den også lave kaffe? Nej, men den kan snakke med din smartphone, kan den. I hvert fald SE-versionen. Kawasaki har naturligvis en app, Kawasaki Rideology App, med hvilken Kawasakiejere kan justere den elektroniske affjedring, se logs over kørte ture og holde styr på olieskift- og serviceintervaller. Og hvis man savner lidt hverdag at forholde sig til under kørslen, er det muligt i TFT-displayet at se en liste over indkomne telefonopkald og emails.

Versys 1000 SE har også fået den magiske lakering, som ved hjælp af semi-flydende molekyler, fjerner lette ridser igen. En teknologi, som giver sin ejer en god, rolig mavefornemmelse. Men som man nok heller aldrig for alvor tør teste.

Forvent priser i retning af:

Versys 1000: kr. 190.000.

Versys 1000 SE: kr. 250.000.

Vi ser meget frem til at teste den nye Versys 1000.

Du kan se hele Kawasaki-præsentationen fra MagaCins liveoptagelse på Facebook her.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start