Easy Rider - Motorcykel ikonet Peter Fonda er død
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Easy Rider's Peter Fonda er død

Skuespillerens interesse for motorcykler rakte langt ud over det store lærred
Steffen F. Olesen
17/08-2019 kl. 22:10

Skuespilleren Peter Fonda, som er bedst kendt for sin rolle i den ikoniske film Easy Rider, afgik fredag morgen i en alder af 79 ved døden i sit hjem i Los Angeles. Peter Fonda har gennem længere tid været plaget af lungekræft.

Peter Fonda fik en Academy Award nominering for sin rolle i Easy Rider, i kategorien 'Best original screenplay'. Og det må man sige var vel fortjent, da han udover at være på skærmen, også hjalp til med at skrive manuskriptet, og faktisk var han også producer på filmen.

Som du nok kan udlede af ovenstående, arbejdede folkene bag filmen under er meget stramt budget, men skabte på trods af det, en succes der brændte sig fast i de fleste motorcyklisters underbevidsthed.

Ud over at blive en film der skulle gå over i historien, hjalp Easy Rider Peter Fonda med at træde ud af sin far’s skygge – Peter Fondas store passion for motorcykler udsprang faktisk af et rebelsk oprør mod sin far.

“My father didn’t want me to.  It was like, in your face. As soon as I could, I bought a Harley. That was the beginning. Loved it. Never have stopped.” 

Fortæller Peter Fonda i et interview med LA Times. 

“As I say, it’s the freedom. The road has no fences, and you’re out there and there’s no cars and no towns, you see eagles, you see all kinds of wildlife.”

 

Og selvom Peter Fonda var særligt glad for Harley-Davidson, har han gennem tiden ejet flere motorcykler fra blandt andre Triumph, BMW, Ducati og MV Agusta. Han var også inde over et partnerskab med Indian, der gik ud på at producere Easy Rider replica motorcykler.

Peter Fonda var i sandhed – og vil altid være – en stor del af motorcykelkulturen, og han er da også blevet indført i AMA Motorcycle Hall of Fame. Og det er ikke kun på grund af sit arbejde med Easy Rider, men også for en del motorcykelrelateret velgørenhedsarbejde. Peter Fonda har støttet adskillige velgørenhedsarrangementer, herunder Love Ride og Easy Ride for Autism.

I 1973 optrådte han sammen med Evil Knievel i en kort træningsvideo under titlen 'Not So Easy', der oplyste befolkningen om korrekt brug af sikkerhedsudstyr, samt hvordan man øver sig i at køre sikkert.

Æret være Peter Fonda's minde.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start