Dunlop Mutant klarer sig under alle forhold - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dunlop Mutant klarer sig under alle forhold

Teenage Mutant Ninja... DÆK!
Mikkel Sølvkjær
28/03-2021 kl. 06:00

Kontakt mellem vejens overflade og motorcykel er en afgørende faktor for køreoplevelsen, og derfor er det helt fantastisk, at udviklingen af dæk konstant er fremadgående, og allerede er kommet ret langt.

Indenfor de seneste år har vi selv haft fornøjelsen af, at opleve nye avancerede sport touring dæk som Metzeler Sportec M9RR på en Suzuki Bandit, og Pirelli Angel GT II på en Kawasaki Z1000 – begge sæt har gjort det fremragende.
I det mere sportslige hjørne imponerede Dunlop SportSmart TT på banen, mens Continental TKC 70 Rocks fik en tur på løst underlag.
Vi må ganske enkelt konstatere, at de fleste producenter er helt fremme i skoene med avanceret teknik til udvikling af bedre lakridser.

Men tænk nu, hvis det var muligt at kombinere alle de vigtige egenskaber i et enkelt dæk!
Det lyder som en fantastisk drøm, eller en dårlig joke, men ikke desto mindre lover Dunlop, at deres kommende Mutant serie kan levere den slags ekstreme kompromiser i løbet af 2021.

Mutant dækket kan leveres i alle de gængse størrelser

Tilpasser sig forholdene
Alle motorcyklister vil gerne have grebet fra et sportsdæk i tørvejr, men levetid og regnvejrs egenskaber som et velkonstrueret touringdæk, og med Mutant serien lover Dunlop, at det ikke længere er en fræk fantasi.

Et højt indhold af Silica i gummiblandingen sørger for stabilt greb under kolde og våde forhold, da dækket let varmes op.
Dækkets aggressive diamant mønster er ikke bare til pynt, for de skarpt skårede tværsnit skal sørge for ekstra hurtig afledning af vand, skidt og mudder, og på den måde kan dækket klare sig godt med varierende underlag på køreturen.

Bagdækkets konstruktion

I tørvejr er det Dunlop’s MT Multi-tread teknologi, der skal sørge for klæbende greb i svingene, og en lidt hårdere compound på midterstriben af bagdækket forlænger levetiden.
Selv under voldssomme nedlægninger og opbremsninger bevarer dækket sin stabilitet takket være en forstærket skulder, som Dunlop har navngivet Apex.

Navnet Mutant leder tankerne hen på superhelte og tegnefilm, og mon ikke det er et forsøg på, at slå dækkets mange facetter fast med syvtommer søm.
Med de mange størrelser dækkene leveres i, kan de flestes behov opfyldes, uanset om man kører sport-touring, eventyrer, motard, cruiser eller dedikeret superbike.

Fordækkets opbygning

Vi har umiddelbart set opskriften på sådan et dæk her før, men aldrig med den slags mønster på, og så oven i købet med en udsigt til at både regnvejr, beskidte og grove overflader samt sportslighed, åbenbart kan klares til UG.
Det må selvfølgelig komme an på en prøve, og vi vil se, om ikke det bliver muligt at teste dækket i løbet af 2021.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start