Ducati Project 1708 - katten er ude af sækken
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ducati Project 1708

Ducati Panigale V4 Superleggera i forklædning
CO
16/01-2020 kl. 05:30

Det er faktisk ikke nogen stor hemmelighed, at der er en rigtig spændende, men også yderst eksklusiv nyhed undervejs fra Ducati.

Du fik et forvarsel her på siden i November måned 2019, hvor vi kunne fortælle at Ducati bossen Claudio Domenicali allerede sidste år under interview med udenlandske medier løftede sløret for, at en specialudgave af den potente Ducati Panigale var på tegnebrættet.

Altså at der var en Endnu mere ekstrem Panigale på vej.

Ducati Panigale V4 Superleggera

Alt tyder nu på at vi nærmer os i hvert fald optakten til afsløringen af modellen, der lige nu går under navnet Project 1708, og som ifølge lækkede specifikationer er en vægtoptimeret Ducati Panigale V4 Superleggera. Som selvfølgelig er smurt ind i alt man kan forestille sig af lækre komponenter.

Udvalgte Ducatisti holdes opdateret

I en e-mail fra Ducati's CEO Claudio Domenicali himself, som er stilet til udvalgte Ducatisti, fortæller Ducati bossen under overskriften “Dedicated to all dreamers”, at øjeblikket nu er kommet til at dele noget i sandhed meget unikt med mærkets mest passionerede kunder.

Domenicali fortæller også, at ethvert produkt virksomheden producerer, sker under iagttagelse af firmaets higen efter perfektion, men at intet kan sammenlignes med Project 1708.

Stadig frit oversat til dansk oplyser emailen også om, at man i dette projekt har modelleret den mest avancerede kulfiber i futuristiske aerodynamiske former.

Her realiseres drømmene for ingeniører, producenter og passionerede kørere.

E-mailen rundes af med en invitation til at besøge en privat side på internettet forbeholdt særligt inviterede, hvor de eksklusivt udvalgte får lov til at følge dette ingeniør- og designmæssige mesterværks udvikling skridt for skridt, og afsluttes med denne hilsen.

Welcome to Project 1708.

Claudio Domenicali

Ducati Motor Holding CEO

Nu er katten ude af sækken

Vi ved ikke om man hos Ducati havde forestillet sig, at informationerne til de særligt udvalgte skulle forblive tys-tys, men vi forestiller os at vi her ser optakten til et længere forløb med glimtvise læk og måske en række teaser-videoer. Fint nok for os, for det er da meget hyggeligt med lækkert udførte appetitvækkende videoer i høj kvalitet, så kom bare i gang Ducati.

Billedet du ser over artiklen er vedhæftet e-mailen, og her får vi blot et glimt af kulfiberen omtalt i e-mailen.

Lidt mere interessant er billedet herunder, der for nylig er begyndt at florere på internettet, og vi er ikke helt overbeviste om, at Ducati havde planlagt at netop dét dokument skulle slippe ud.

Som du ser øverst i dokumentet indledes produktionen i April måned i indeværende år, og leverancer til forventningsfulde kunder begynder allerede måneden efter.

50 kg downforce

Bemærk vægten der opgives til 152 kg, så der kan vist ikke være den store tvivl om at Project 1708 er en Panigale Superleggera (Superlet på dansk) og bemærk også lige at der angives 50kg downforce v. 270 km/t, hvilket i følge dokumentet er 67% mere end på Ducati Panigale V4R… og mere downforce end på GP 19 raceren.

224-234 hestekræfter og lav vægt

Modellen har 224 hestekræfter der kan boostes til 234 hk med det medfølgende racing kit inklusive fuldt Akrapovic udstødningssystem.

Lad os bare antage at der ryger ca. 20 kg oven i hatten for den køreklare model, hvorefter vægten rammer ca. 172 kg såkaldt curb-weight. Altså noget i retning af tørvægten på en Ducati Panigale V4R.

Lækkerier i massevis

Resten af specifikationerne kan du garanteret sagtens selv finde ud af at læse, og vi gætter på at du lige som os frydes over top-spec. Öhlins affjedring, Stylema R bremsecalipere, billet stumper, aluminiums og titanium bolte, pakken med ekstra stumper der medfølger osv. osv.

Laser indgravering af den øverste billet forgaffelbro, fortæller os at hver enkelt model er indíviduelt nummereret, og de foreløbig meldinger fortæller om et begrænset oplag på 500 stk.

Amerikanerne skal slippe 100.000,- dollars for et eksemplar af den skarpe letvægter.

Prisen på danske nummerplader tør vi slet ikke tænke på, men vi vil meget gerne se uddybende og detaljerede tekniske specifikationer, nogle billeder og lidt video af modellen i fuld figur snarest.

  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start