Naboklager: Stort klassisk motorløb dropper motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dropper motorcykler

Naboer på dyre adresser med dyre advokater klager over støj
Mathias B. Høj
13/11-2019 kl. 09:45

Det er svært at få lov at afholde et racerløb i et bymiljø, hvor nogle af byens mest ressourcestærke borgere bor. Gennem flere år har Classic Race i Aarhus tiltrukket omkring 40.000 tilskuere, men også haft sit hyr med en hård kerne af naboer, hvis livskvalitet angivelig blev så forringet af motorløbet nær deres villaer, at de blev nødt til at flytte på hotel. Aarhus Kommune har derfor modtaget stævning fra otte naboer, som følte sig berettiget til en erstatning på 126.000 kr hver. Med beløb i den størrelsesorden, løber det hurtigt op. Tydeligvis ikke de billigste hoteller, som de sarte villaejere følte de måtte flygte til.

”Motorlyd hører bestemt med til et godt racerløb, og vi har altid overholdt myndighedernes krav, men kan vi hjælpe naboerne uden at det går ud over vores gæsters oplevelse, så gør vi gerne det. Derfor har vi også besluttet at droppe motorcyklerne til næste års løb,” udtaler Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.

For at mindske støjniveauet har Classic Race Aarhus derfor besluttet at skære de to mest decibeltunge kategorier væk, nemlig motorcykler og Formel 1. Og det er vel at mærke alle typer motorcykler, som nu ikke mere vil være at finde i Classic Race's løb.

Formel 1 med klassiske racere har typisk været topattraktionen ved det klassiske racerløb, og kan derfor i mange motorentusiasters øjne være en væsentlig svækkelse af løbet. Ligesom motorcyklernes fravær vil være for motorcykelfans. Erstatningen bliver løb med klassen SixtyFivers, der bl.a. tæller biler som Mini Cooper, Alfa Romeo Giulia og Volvo 544.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start