2017 Aprilia Dorsoduro 900, mere træk end forgængeren
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dorsoduro, jo større des bedre

2017 Aprilia Dorsoduro 900, mere træk end forgængeren
Klaes Asaa
09/02-2017 kl. 11:59

Dorsoduro har fået flere ccm, en forøgelse med 20%. Det har givet mere bundtræk I motoren, og dog uden væsentligt flere hypper. Aprilia har ændret slaglængden i den nu 896ccm store 90grader v-Twin motor og effekten er godt 10% flere Nm og godt 3% hypper. Bundtrækket er forbedret markant, og det giver lidt mere rå træk fra bunden.

Dorsoduro er en Maxi motard, og er blevet lige en tand stærkere og dermed en tand mere legesyg. Aprilia bedyrer at træk området er er blevet bredere og at det i hele området er stærkere så der er lagt op til fest.

Gassen styres nu af ride by wire, som Aprilia siger giver en bedre gasrespons, det var ellers et emne Aprilia Dorsoduro kørere på 750’eren ikke var helt tilfreds med. Bonussen i systemet er et halvt kilos vægtbesparelse. 

Et tre niveau traktionskontrol system er blevet tilført 2017 Dorsoduro 900, et hjælpeværktøj der kan være en god hjælp, samtidig er det muligt at slå det helt fra hvis man ønsker selv at have hele kontrollen. Et dobbeltkanals ABS system fra Continental, som også kan afbrydes hvis man ønsker selv at styre hvordan der stoppes.

Andre interessante justeringer er et nyt sæt Kayaba forgaffelben som har preload og rebound justeringsmulighed. Bagdæmperen er af monotypen, her kan kun preload justeres. Hjulene på Aprilia Dorsoduro 900 er næsten 2kg lettere end på forgængeren, takket være et nyt tre eger design.

Prisen for cyklen forventes at ligge under Ducatis Hypermotard, og muligvis billigere end Husqvarna 701 Supermoto.

Ser man nærmere på de forskellige detaljer kunne Aprilia se ud som et godt valg, specielt hvis det viser sig at der er luget godt ud i de lidt øv detaljer fra den gamle 750ccm. Dorsoduro deler motor med en anden Aprilia, nemlig Shiver modellen, se artiklen her.

En fornuftig maxi motard der nok kan levere en pæn portion udfordring. 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start