MC vinteropbevaring: Det vrimler med motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det vrimler med motorcykler

Her kører alle stadig
Tommy Rønn
19/10-2011 kl. 00:00

MagaCin befinder sig p.t. i alperne, og her vrimler motorcyklerne stadig på vejene. Klimaet er det samme som hos os i Danmark, måske har de mere sne, men her udnytter de sæsonen. Faktisk er her allerede sne flere steder.

De sidste par dage har vi kørt et alpeland tyndt, og motorcyklerne ses over alt. Vejret har været rimeligt og uden regn, men ikke varmt. Alligevel er motocyklerne på vejene når fyraftenen har meldt sin ankomst.

Det kan undre lidt at mange danskere allerede taler vinterstilstand, når flertallet af de danske motorcyklister benytter varmt tekstil-beklædning som sagtens holder kulde og vand ude. Motorcykelkørsel er skønt og en begrænsning af sæsoneen er ærgelig. Specielt når det ikke er nødvendig.

Det er en misforstålse når mange tror at moderne dæk ikke bider i kulde. Nutidens sport-touringdæk tilbyder fantastisk bid, også ved de lave temperaturer.

Statistisk er der i Danmark ikke nogen måneder hvor snittempeaturen i dagtimerne er under frysepunktet. Det betyder motorcyklkørsel året rundt er muligt med de rette handsker og en rigtige beklædning.

Vi fortsætter i hvert fald længe endnu på de to hjul.

Del med en ven

0 personer snakker om “Det vrimler med motorcykler

  1. De bruger heller ikke så meget salt sydpå, som vores hysteriske vejmænd i DK

  2. Helt enig i, at man ikke skal begrænse glæden. Køre gerne hele året rundt – når forholdene er til det. En frostklar vinterdag med tørre veje er skøn – også på MC. Så må der bruges lidt mere tid på at pudse 🙂

  3. Jeg er helt enig i, at sæsonen skal udnyttes; Men jeg har har prøvet at køre, efter at der var blevet saltet. Det kostede en total adskillelse for at redde kværnen. Derfor stopper sæsonen for mit vedkommende når der saltes!

  4. Kommer da an på hvad man kører på, det er altså ikke skidesjovt at lulle afsted på en R-model i møgvejr. Tingene skal bruges til det de er bygget til.

  5. Ifølge min østrigste kamerat bruges der stort set ikke salt dernede, til forskel til DK, hvor det anvendes med rund hånd fra truslen om frost lyder til lagrene er tomme. Da jeg har oplevet hvilke skader det kan medføre, det kryber ind overalt, skal jeg ikke nyde noget, medmindre jeg har en billig maskine til vinterkørsel, jeg kan smide væk når saltet har taget metallet.

  6. Helt enig! Jeg har før kørt på en billig maskine om vinteren. Det er faktisk sjovt.

Skriv et svar

Giver børn en ny start