Det var på tide FDM - Jyllandsringen får ny asfalt
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det var på tide FDM

Jyllandsringen bliver opdateret og helt moderne
Webmaster
04/11-2015 kl. 20:30

Danmarks mest professionelle, og eneste rigtige FIA racerbane, den 2.400 meter lange FDM Jyllandsringen, har haft store problemer med professionalisme de seneste år. Asfalten på anlægget har gennem mange år været af en tvivlsom kvalitet, og de seneste år har asfaltkvaliteten været direkte dårlig. Den nuværende asfalt er helt enkelt slidt op, og fyldt med revner og huller.

Naturligvis er asfalten på Jyllandsringen ikke ringe som asfalten på landevejene, men på et baneanlæg forventes en plan overflade helt uden ujævnheder, huller og revner, hvilket Jyllandsringen ikke kan prale af mere.

Et af de større problemer på den nuværende asfalt, er når baneanlægget skal benyttes i regnvejr. De nedslidte sten i asfaltmassen er kørt glatte, og et tykt lag af gummirester gør en våd Jyllandsringen til en balanceakt på en knivsæg for motorcyklister.

Primo marts 2016 rykkes FDM jyllandsringen i atomer. Alt den nuværende asfalt fjernes, helt ned til det underlæggende stabilgrus. Derefter placeres helt ny moderne asfalt på hele Jyllandsringen.

Dette er godt nyt for alle landets roadracere der duellerer på ringen, men også de mange motorcykel-kursister der årligt benytter FDM Jyllandsringen får fra 2016 en helt anderledes oplevelse. Mange roadracing-piloter og MC-kursister vil i 2016 prøve den fantastiske oplevelse af jomfru-asfalt hvor dybe nedlægninger foregår uden dramatik uagtet om underlaget er vådt eller tørt. 

Del med en ven

0 personer snakker om “Det var på tide FDM

  1. Hvis de så også fik lavet noget støjdæmpning så vi også kunne få lov at træne der. Så var der i den grad grund til at klappe i vores små hænder. Men det virker som om de bærende kræfter hellere vil lege køreteknisk anlæg end racerbane… Desværre!

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start