Bliver Metzeler Sportec M9 RR det nye dansker-dæk?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det nye dansker-dæk?

Metzeler Sportec M9 RR lover smertefrit feedback i svingene
CO
01/03-2020 kl. 07:25

Den tyske dækproducent Metzeler lover painless feedback eller “smertefrit feeback” i svingene, med de nye Metzeler Sportec M9 RR monteret, men vi kan ikke helt gennemskue hvad det betyder.

Hvis det betyder at man simpelthen ikke kan vælte med dækkene monteret, så har dækproducenten sikret sig redaktionen her som 100% loyal kunde, og vi kan vel egentlig også stille os tilfredse med et løfte om, at man ikke slår sig ved et eventuelt styrt.

Vi er en anelse skeptiske vedrørende udsagnet – eller har måske fejlfortolket oplysningen – men Metzeler har produceret motorcykeldæk siden århundredeskiftet – nej, ikke det seneste århundredeskifte – hvor virksomheden har forsynet motorcykler med dæk siden 1892, så der må være en eller anden form for hold i påstanden.

Ride the unexpected

Men udover den lidt kække påstand, ser nyheden fra Metzeler faktisk ret interessant ud.

I produktporteføljen finder vi Metzeler Sportec M9 RR i kategorien Racing & Sport, og det interessante i denne sammenhæng er, at dækket markedsføres under sloganet Ride the Unexpected.

Fantastisk greb under skiftende forhold

Som de fleste andre dækproducenter lover Metzeler fantastisk greb i underlaget under varierende forhold, men det mest interessante for vi danskere er nok, at markedsføringen fokuserer på kort opvarmingstid, solidt greb i underlag med nedsat friktion under skiftende vejrforhold, og samtidig lover god holdbarhed.

Egenskaber der normalt er forbeholdt dæk i Sportstouring kategorien, og hvor de mest sportslige dæktyper sædvanligvis excellerer på tør asfalt. 

Første SuperSPort dæk med 100% Silica

Metzeler fortæller at Sportec M9 RR er det første SuperSport dæk med 100% Silica i alle compounds på både for- og bagdæk, samt at dækket er opbygget som dual compound med blødere gummiblanding på dækkets skuldre og en hårdere blanding i midten for øget holdbarhed. Metzeler lover 10% øget holdbarhed i forhold til Metzeler Sportec M7 RR

Indholdet af Silica garanterer i følge Metzeler, at dækket fungerer optimalt også ved lave temperaturer, og på Metzelers hjemmeside kan du læse, at dækket dræner mere vand jo hurtigere du kører, og jo værre vejret bliver.

Se promotion videoen herunder, hvor der fortrinsvis køre på våde veje og en enkelt tur gennem smattede nedfaldne blade.   

Vi danskere siger ikke nej tak til solidt greb i underlaget under skiftende vejrbetingelser, i en tid hvor der jævnligt meldes om nye rekorder for nedbøren… og så gør det forresten heller ikke noget, hvis vores dæk har en anstændig levetid.

Metzeler Sportec M9 RR ser ualmindeligt spændende ud, så vi har sat os for at teste dækket hurtigst muligt.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start