Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det fantastiske fra historiebøgerne

Slut firserne var drømmetider for totaktsfolket

Tommy Rønn
25/09-2013 kl. 20:00

Et helt fantastisk tilbageblik i tiden. Dengang racermaskinerne ikke dovnede, og holdte pause for hver 2. motoromgang, som nutidens maskiner gør det. Nej dengang var der eksplosion hvergang stemplet var i top. Derfor endte de små 500 ccm motorer med at yder over 220 hk. Imponerende.

Det klassiske klip her er fra Hochekheim i 1989. Det var tiden hvor alle de store stjerner dystede. I dette løb deltager stjerner som Fast Eddie Lawson, Wayne Rainey, Kevin Schwantz, Mick Doohan, Pierre F. Chili, Freddie Spencer, Ron Haslam, Randy Mamola og mange andre.

I de helt gamle dage var en dansker faktisk tæt på podiet i konge GP klassen. Det var Børge W. Nielsen i 1973 på Anderstorp, hvor danskeren kørte en imponerende 4. plads hjem, efter Phil Read, Giacomo Agostini og Kim Newcombe. Sandsynligvis det største roadracingtalent nogensinde i Danmark.

0 personer snakker om “Det fantastiske fra historiebøgerne

  1. Det var vist "Stedy Eddie Lawson" og "Fast Freddie Spencer" der var de korrekte tilnavne!

    Og savner også dagene med 2-taktere. Dengang krævede det et år eller to, før man kunne styre en racer blot tilnærmelsesvist nogenlunde! At Marquez kan komme direkte fra GP2-klassen og være titelaspirant i MotoGP viser vist med tydelighed, hvor "tandløse" MotoGP-racerne er blevet! Fjern de elektroniske hjælpemidler og lad det være et spørgsmål om førerens evner!

Skriv et svar