Honda NR500, Suzuki RGV500, Yamaha YZR500, Moto GP
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det fantastiske fra historiebøgerne

Slut firserne var drømmetider for totaktsfolket
Tommy Rønn
25/09-2013 kl. 20:00

Et helt fantastisk tilbageblik i tiden. Dengang racermaskinerne ikke dovnede, og holdte pause for hver 2. motoromgang, som nutidens maskiner gør det. Nej dengang var der eksplosion hvergang stemplet var i top. Derfor endte de små 500 ccm motorer med at yder over 220 hk. Imponerende.

Det klassiske klip her er fra Hochekheim i 1989. Det var tiden hvor alle de store stjerner dystede. I dette løb deltager stjerner som Fast Eddie Lawson, Wayne Rainey, Kevin Schwantz, Mick Doohan, Pierre F. Chili, Freddie Spencer, Ron Haslam, Randy Mamola og mange andre.

I de helt gamle dage var en dansker faktisk tæt på podiet i konge GP klassen. Det var Børge W. Nielsen i 1973 på Anderstorp, hvor danskeren kørte en imponerende 4. plads hjem, efter Phil Read, Giacomo Agostini og Kim Newcombe. Sandsynligvis det største roadracingtalent nogensinde i Danmark.

Del med en ven

0 personer snakker om “Det fantastiske fra historiebøgerne

  1. der er sku ik noget som en vild totakter, det er sku noget der trækker!

  2. Det var vist "Stedy Eddie Lawson" og "Fast Freddie Spencer" der var de korrekte tilnavne!

    Og savner også dagene med 2-taktere. Dengang krævede det et år eller to, før man kunne styre en racer blot tilnærmelsesvist nogenlunde! At Marquez kan komme direkte fra GP2-klassen og være titelaspirant i MotoGP viser vist med tydelighed, hvor "tandløse" MotoGP-racerne er blevet! Fjern de elektroniske hjælpemidler og lad det være et spørgsmål om førerens evner!

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start